“Mekanın Sahibi” geri gitti!

0
437 Okunma

Türkiye’de rap, herkesin aşina olduğu bir müzik türü haline geldi . Rap müziğin en önemli isimlerinin başında gelenlerden biri olan Norm Ender‘in “Mekanın Sahibi” isimli şarkısıyla yeniden gündem olmuş olması rap müziğe olan ilginin artmasına neden olmuştu. Bu şarkı, rap severlerle ilk buluştuğunda da gündem olmuştu. Hatta kısa bir süre içerisinde milyonlarca tık almayı başaran Mekanın Sahibi, pek çok popüler isme de göndermede bulunuyordu.

Şarkının çalıntı olduğu iddia ediliyor

Aslında bakacak olursak şarkıda hakaret ağırlıklı sözler bulunmuyor ancak rapçilerin sıklıkla tercih ettiği “Autotune” tekniği ciddi anlamda eleştiriliyor. Şimdi ise Mekanın Sahibi, çok farklı bir şekilde gündemde. Şarkının bir süredir çalıntı olduğu iddia ediliyor. Hatta Norm Ender, çalıntı iddiaları gündeme geldikten sonra Twitter üzerinden şöyle bir açıklama yaptı;

 

Bu olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformu Spotify, Norm Ender’in Mekanın Sahibi isimli şarkısını platformdan kaldırdı. Norm Ender, konuyla ilgili olarak şu ana dek herhangi bir açıklama yapmadı. Şarkı, Spotify’da bir süredir yok ve yeniden yayınlanıp yayınlanmayacağı da henüz bilinmiyor.

Japonya farkını yine ortaya koydu, Microsoft Japonya verimliliği yüzde 40 artırdı

norm ender mekanın sahibi spotify ile ilgili görsel sonucu

Şarkının orijinal halinin Young Slatt & B Stakk Feat Peewee Longway’in “Work My Move” şarkısı olduğu iddia ediliyor ama şu an için konunun ne olduğu tam olarak anlaşılabilmiş değil. Şarkının çalıntı olma ihtimali olduğu gibi Norm Ender’in de “Loop” konusunda haklı olma durumu da bulunuyor.

Klasik saat görünümünde bir akıllı saat: Huawei Watch GT 2

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz