Kadın gözü ile Redmi Note 8 Pro ön inceleme!

0
5.001 Okunma

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, yeni telefonu Red Mi Note 8 Pro‘yu geçtiğimiz günlerde Türkiye‘de düzenlediği etkinlikle duyurdu. Biz de Pembeteknoloji olarak oradaydık ve sizler için yakından inceleme fırsatı bulduk.

Biraz özelliklerinden bahsedelim, en çok öne çıkan yanı 64MP’lik arka kamerası.

Redmi Note 8 Pro özellikleri

Note 8’in ağabeyi konumunda olan Redmi Note 8 Pro özellikleri ile ilgili detaylara baktığımızda karşımıza yine çentikli bir ekranın çıktığını görüyoruz. Ancak bu modelde ekran büyüklüğü FHD+ olarak karşımıza çıkıyor. Telefon hem önde hem de  arkada Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Bu modelin boyutları ise 161.3 x 76.4 x 8.8 mm. Telefonun siyah, yeşil ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip olduğunu da belirtelim.

İlgili resim

Gücünü 2.05 GHz’e kadar hızla çalışan 8 çekirdekli Helio G90T işlemciden alan telefonda sıvı soğutma sistemi bulunuyor. 6 GB RAM ile gelen Redmi Note 8 Pro modelinde 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı alternatifi sunuluyor.

Bu modelin en dikkat çeken noktası ise hiç kuşkusuz kamerası. Redmi Note 8 özellikleri arasında kamera oldukça önemli bir noktaya sahip. 64 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya sırasıyla 8 Megapiksellik, 2 Megapiksellik ve 2 Megapiksellik toplamda 3 kamera daha eşlik ediyor. Buradaki kurulum da yapay zeka desteğine sahip. Önde ise 20 Megapiksel çözünürlüğünde ön kamera kullanılıyor.

NASA’dan Ay’da yürüyecek ilk kadın uzay giysisi

4.500 mAh’lik bataryadan beslenen telefon tıpkı kardeşi gibi 18W Quick Charge 3.0 desteğine ve USB Type-C bağlantı noktasına sahip.

redmi note 8 pro xiaomi ile ilgili görsel sonucu

Diğer özellikleri de Note 8 ile aynı olan Note 8 Pro‘da arkada parmak izi okuyucu ve 3.5 mm kulaklık girişi bulunuyor.

Volvo’nun ilk tamamen elektrikli otomobili şarja hazır!

Redmi Note 8 Pro’nun 6 GB RAM + 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonunun ülkemizde 2.699 TL’lik fiyat etiketine sahip olduğunu da belirtelim. 6 GB RAM + 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyonun fiyatı ise 2.499 TL.

Son olarak, bu model de Android 9 Pie bazlı MIUI 10 arayüzü ile kutudan çıkıyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz