Kahve makinesi satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

0
225 Okunma

Piyasada; evde pratik bir şekilde kahve hazırlayabileceğimiz, profesyonel kahvecilere taş çıkaracak birçok model kahve makinesi bulunuyor. Bu içeriğimizde kahve makinesi satın almak isteyenlerin nelere dikkat etmesi gerektiğine değindik.

1 – Kahve makinesi tipi

kahve-makinesi-satin-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz-1

Kahve makinesi satın alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey kahve makinesinin tipidir.
Piyasada birçok çeşit kahve makinesi var. Örneğin; damlama modelleri, espresso ve cappuccino yapan özel makineler; normal kahve demleme makineleri, termal sürahi kahve makineleri. Hepsinin aralarında bazı farklılıklar vardır, kimisi espressoda iyidir, kimisi ise size harika bir siyah kahve pişirir. Daha ileri gitmeden önce ihtiyacınıza bir göz atmalısınız.

2 – Kapasite

kahve-makinesi-satin-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz-2

Tiplere baktığınızda karşınıza çıkacak olan bir sonraki önemli şey büyüklük veya kapasitedir. Kapasite, depolama ve doldurma miktarıdır. Alabileceği su kapasitesini ve bir seferde kaç bardak yapabileceğini görmelisiniz, eğer tek bir bardak ise, o zaman CBTL gibi pod makineleri mükemmeldir, ancak değilse, elde ettiği miktarı görmeniz gerekir.

Kahve tutkunları için 5 kahve makinesi önerisi

3 – Maliyet

kahve-makinesi-satin-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz-3

Kahve makinesi almak istiyorsanız bütçenize uygun bir kahve makinesi alın. Farklı modellere baktığınızda, kahve makinesinin uzun vadeli maliyetini bir düşünün. Yıllarca dayanabilecek yüksek kaliteli bir kahve makinesi satın almak için bugün biraz daha fazla para harcamak, gelecekte pahalı onarım maliyetlerini ödemenizi gerektiren ucuz bir makine satın almaktan daha akıllıca bir yatırım olabilir.

4 – Ekstra özellikler

Ekstra özellikler sunan bir kahve makinesi satın alarak kahve deneyiminizi üst seviyelere çıkarabilirsiniz. Piyasada bir çokcotomatik kapanma özelliğine ve programlanabilir ayarlara sahip kahve makinesi bulunmakta.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz