Kamera lensleri nasıl temizlenir?

0
634 Okunma
lensleri nasıl temizlenir ön başlık

Bir fotoğraf makinesine sahipseniz ve lenslerinizi nasıl temizleyeceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Makinelerin en hassas ve önemli parçalası lensler; fotoğrafın kalitesi için oldukça önemli. Her türlü ortamda fotoğraf çekmeyi seven tutkunların en büyük problemi lesnte oluşan lekeler.  Peki kamera lensleri nasıl temizlenir? İşte lensleri yıpratmadan temizlemenin yolları.

Fotoğraf makinesinin lensleri nasıl temizlenir?

lensleri nasıl temizlenir 1

Öncelikle lenslerinizin bakımı için neleri yapmamanız gerektiğinden başlayalım. Kulaktan dolma bilgiler ile lens temizliği yapmaya kalkışmayın. Birçok kişi lens üzerinde oluşan toz tanecikleri için nefesini kullanmayı tercih eder. Güvenli gibi görünün bu yöntem aslında sandığınız kadar güvenli değil. Üfleme esnasında az miktarda da olsa tükürük lenslerinize ulaşacaktır. Asidik olan bu tükürüklerin lense zarar verme olasılığı yüksektir. Ayrıca oluşacak nemlilik lekeleri daha arttırır.  Peki güvenli yoldan kamera lensleri nasıl temizlenir? İşte adım adım temizlik rehberi.

Lekeleri belirleyin

Öncelikle lensinizde oluşan lekeler hakkında bilgi sahibi olun. Toz, nem, parmak izi gibi lekelerin çözümü de birbirinden farklıdır. Lekeleri tam net şekilde görmek için ışıktan faydalanabilirsiniz.

Temizlik için doğru yer seçimi

Temizliği yaparken tozlu yada fazla hareketli yerlerde bulunmak istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. Sakin, herhangi bir kaza yaşamayacağınız ve aydınlık bir ortam tercih edin. Temizliği ışık altında ve sabit bir konumda yapabilirsiniz.

Temizlik ürünü seçimi

Toz ve benzeri uçucu kirler için hava püskürtme toplarını tercih edin. Hafif basınçlı hava sunan bu ürünler zarar vermeden tozları ortadan kaldırır. Eğer temizlemek istediğiniz şey lekeler ise microfiber bez ya da lens temizleme bezleri sizin için uygun olacaktır. Herhangi bir bez kullanırsanız lekeleri azaltmak yerine daha da arttırabilirsiniz. Ayrıca temizlik esnasında kuru bez yeterli olmazsa lens temizleme suları ile temizliğini yapabilirsiniz. Eğer özel sulardan satın almadıysanız bunun yerine damıtma suda güvenli bir seçenektir.

Temizlik esnasında nazik olun

Tüm temizlik ürünleriniz hazırsa başlayın. Lensler oldukça hassas yapıya sahiptir. Sert cisimler ya da fazla baskı onlara zarar verir. Kullandığınız tüm ürünlerin yumuşak ve pürüzsüz olmasına özen gösterin. Lens fırçaları edinerek temizliğin esnasında küçük tozları ve son bakımı fırça ile yapabilirsiniz. Ayrıca lenslere parmaklarınız ile dokunmamanız gerektiğini unutmayın. Bu sadece daha fazla lekeleye neden olacaktır.

Laptop ekranı nasıl temizlenir?

Lens temizliği kadar kirlenmemesine de özen göstermelisiniz. Bunun için lens kapakları ve fotoğraf makinesi için çantanızı asla yanınızdan ayırmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz