Kaygıyı yüksek oranda azaltan esrarengiz müzik parçası

0
487 Okunma
stresi azaltan şarkı

Müzik parçası ile birçok hastalığın ilk tedavisinin yapıldığı biliniyor. Müzik notalarının insanın ruh sağlığı açısından etkili olduğunu yüzyıllar öncesinde bulan bilim insanları, bazı hastalıkların tedavisinde rahatlatıcı müziklerin iyileştirici etkisine başvuruyor. Yeni yapılan bir araştırma ise stresi azaltan şarkı ile başarının yakalandığını ortaya koyuyor.

Meyve ve sebzelerle oluşturabildiğiniz dijital müzik

Ses terapileri uzun süredir insanların ruh sağlığını korumasını ve bir iyileşmenin yolu olarak görülebiliyor. Şimdi ise İngiltere’deki nörobilimciler, hangi müzik tınılarının insan sağlığı için faydalı olduğunu ortaya çıkartıyor.

Yapılan çalışmada, katılımcılar zor bulmaca ve kaygıya sürükleyecek işler yaparken, çeşitli müzik parçalarının dinletilmesiyle kaygı düzeyleri ölçülüyor. Araştırmacılar beyin aktivitesinin artmasıyla, kalp atış hızı, kan basıncı ve nefes alma oranını içeren fizyolojik durumları ölçerek bunları hangi müzik parçasıyla tekrar dengeleyebileceklerini ortaya koyuyor.

Uzmanlar tarafından da onaylanmış stresi azaltan şarkı

Sonuç inanılmazdı. Araştırmayı yürüten Mindlab International’dan Dr. David Lewis-Hodgson’a göre, bugüne kadar test edilen en iyi şarkı diğer şarkılardan daha büyük bir rahatlama sağladı. Bu araştırmaya katılan katılımcıların, ‘’Marconi Union – Weightless’’ müzik parçası dinletildiğinde stres ve kaygılarının yüzde 65 oranında düştüğü ortaya çıktı.

YouTube’da 2014 yılında yayımlanmış olan video klip yaklaşık 54 milyon kişi tarafından dinlenmiş. İşin şaşırtıcı yanı ise bu parçanın zaten söz konusu stres düzeyini düşürmek için hazırlanmış olması. Yani Weightless parçası hazırlanırken, Marconi Union grubu, sağlam terapistler ve sinirbilimciler ile işbirliği yapmış. Bu nedenle ortaya çıkan düzenlenmiş armoniler, ritimler, baslar ve diğer her şey kalp atış hızını yavaşlatmaya ve kan basıncını düşürmeye odaklanmış.

Oldukça endişeli ve kaygılı geçen şu günlerde, rahatlamak için kanıtlanmış bir parçayı dinlemek güzel olacaktır. Yine benzer etkiler sunan bir parça listesi de Spotify üzerinden hazırlanmış, müzik parçası ile rahatlamak isteyenleri ise aşağıda eklediğimiz listeye alabiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz