Kimler freelancer olabilir? Freelance yapılabilecek meslekler neler?

0
1.206 Okunma

Pandemi döneminde birçok kişi evden çalışma yöntemi ile tanıştı. Freelancer çalışmak istediğiniz ortamda işinizi yapma imkanı sunuyor. Birçok kişi freelancer çalışmanın daha rahat olduğunu düşünüyor. Genellikle evden veya kafelerden yapılan işler, tam zamanlı çalışanlar kadar hatta daha fazla bile kazandırabiliyor. Aynı zamanda okurken veya tam zamanlı çalışırken bile freelance çalışmak mümkün. Peki kimler freelancer olabilir? Freelance yapılabilecek meslekler neler? İşte yanıtı…

Kimler freelancer olabilir?

Freelancer çalışmak için gerekli yeterlilikleri olan herkes bu işi yapabilir. Freelancer çalışmak için ilgilendiğiniz alana uygun olmanız önemli. Bu şekilde işinizi eksiksiz bir şekilde yapabilirsiniz.

Freelance yapılabilecek meslekler neler?

  • Yazarlık ve editörlük

Freelance çalışmak denilince genellikle akla ilk gelen meslek editörlük oluyor. Birçok web sitesi mevcut ve freelancer çalışan ilanı verebiliyorlar. Bu ilanları takip etmek için düzenli olarak iş bulma sitelerini ziyaret etmek gerekiyor. Aynı zamanda editörlük yapmak için dil becerinizin gelişmiş olması gerekiyor. Yazdığınız konuyla ilgili detaylı araştırma yapmanız gerekiyor. Yapay zeka kullanımı içerik üretiminde çalışılan kurumlar tarafından pek tercih edilmiyor. Bu nedenle freelancer olarak yazar ve editörlük için başvurmadan önce bir kere daha düşünmek gerekiyor. Yazarlık ve editörlük işlerine başvururken önceki çalışmalarınızı örnek olarak gösterebilirsiniz.

  • Özel ders 

Freelancer olarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine online olarak özel ders verilebilir. Aynı zamanda bu imkanı sağlayan online platformlarda çalışılarak gelir elde edilebilir.

  • Görsel tasarım 

Photoshop, afiş düzenleme, reklam gibi görsel düzenleme işleri de freelancer olarak uzaktan yapılabiliyor. Freelancer olarak bu mesleği yapan kişiler genellikle sosyal medya hesaplarından işi ile ilgili paylaşımlar yapıyorlar.

  • Sosyal medya yönetimi 

Freelancer olarak birçok markanın sosyal medya yönetimi de yapılabilir. Bu işi yapabilmek için sadece sosyal medyayı iyi kullanmak yeterli değil. Sosyal medya yönetim, raporlama ve tasarım gibi araçlara da sahip olmanız gerekiyor.

  • YouTube kanalı oluşturun 

Belirlediğiniz bir konu hakkında YouTube içerisinde içerik oluşturmak da gelir elde etmenizi sağlar. Aynı zamanda sosyal medya araçlarını doğru kullanma ile ilgili tecrübeleri de zamanla öğrenmiş olursunuz.

 

En iyi iş arama siteleri hangileri?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz