Mars bugün dünyadan görülebilecek

0
357 Okunma
mars, mars dünyadan,

Mars, son zamanlarda tüm uzay araçlarının radarında olan bir gezegen. Yaşam olup olmadığı araştırılan ve devamlı ziyareti planlanan kızıl gezegen, bugün dünyaya her zamankinden daha yakın olacak ve yeryüzünden görülecek. Kısacası en çok merak edilen gezegen Mars, bugün dünyadan görülerek meraklılarına görsel şölen yaşatacak.

Mars bugün dünyadan çıplak gözle görülecek

Uzun zamandır yaşam olup olmadığı araştırılan ve yüzeyine araç indirilecek olan Mars için Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX da gezegenle ilgili birçok planlar yapıyor. Dünyaya olan benzerliğiyle bilinen gezegen bugün gökyüzünün doğusunda görülecek. Dünyadan bakıldığında en parlak yıldızdan bile daha parlak olarak görülecek ve çıplak gözle kolayca görülebilecek. Ancak küçük bir teleskop bile gezegenin kutup buzulları da dahil olmak üzere ayrıntıları ortaya çıkaracaktır.

mars, mars dünyadan,

Bugün dünyaya her zamankinden daha fazla yakınlaşacak olan Mars, Güneş’in yörüngesinde dönerken dünyaya olan mesafesi sürekli değişiyor, bugün ise oluşacak olan yakınlık 15 yıl içindeki en yakın mesafe olacak. Ayrıca  Mars’ın dünyadan görülecek olması 15 yılda bir gerçekleşen bir olay. Yani bugünden sonra Mars’ı bu kadar yakın en erken 6 Ekim 2035 yılında görebileceğiz. 

Mars’ın yüzeyinin, dünyanın okyanus tabanlarına benzer şekilde çoğunlukla bazalttan oluştuğu biliniyor. Gezegenin ayırt edici kırmızı rengi ise Mars kabuğunun yaklaşık 1/4’ünü oluşturan demir oksitten (pas) geliyor.

Spotify’da şarkı sözlerini yazarak arama yapılabilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz