Küresel iklim sorununa IKEA hamlesi geliyor

0
369 Okunma
IKEA

Tasarımlarıyla ve gerçekleştirdiği ortaklıklarıyla sürekli gündeme gelen IKEA, şimdi de küresel iklim sorununa çözüm üretecek. 2020 yılına kadar tükettiği enerjiden daha fazlasını üretmeyi hedefleyen İsveçli şirketin iklim politikasına bir bakalım.

Öncelikle bildiğiniz gibi bu cuma dünyanın heryerinde ‘küresel iklim sorunu‘na çözüm için eylemler düzenlendi. Türkiye’nin de birçok yerinde bu eylemlerin olduğunu gördük. Yıllardır yapılan çalışmalara ek olarak bu eylem ile küresel iklim sorunu biraz daha görünür oldu diyebiliriz.

Küresel iklim sorununa çözümlere şimdi de IKEA’nınki eklendi. Bu çözüm kapsamında,  2020 yılına kadar tükettiği enerjiden daha fazlasını üretmeyi hedefleyen mobilya devi bu açıdan önemli kararları şirketin bünyesinde barındırıyor. 

Yenilebilir enerji kaynaklarına yatırımlarıyla birçok şirket gündemimize giriyor. Yakın zaman önce de Google’ın 2 milyar dolarlık yatırım yapacağının haberini de yazmıştık. İsveçli mobilya devinden de bu tarz bir hamle geldi.

IKEA

IKEA küresel iklim sorununa çözüm üretiyor

IKEA 2019 yılı bitmeden mağazalarında kullandığı enerjiden daha fazlasını yenilenebilir enerji ile karşılayacağını açıkladı.  Bu açıklama, son on yılda güneş ve rüzgar enerjisine yaklaşık 2.8 milyar dolar yatırım yapan IKEA için oldukça önemli bir karar zira şirket ilerleyen günlerde de yenilenebilir enerji teknolojilerine yatırım yapmayı artıracak.

Şirket 2025 yılına kadar ev tipi güneş enerjisi panellerine geçmeyi hedefliyor. Bu planlar kapsamında 2030 yılına kadar ise emisyonların oranlarını azaltmak. Ancak yine de IKEA‘nın hamlesi, Google ve Amazon gibi şirketlerle beraber, zamanlamasıyla manidar olarak nitelendiriliyor. İklim tartışmalarının ayyuka çıktığı şu günlerde şirketlerden gelen bu adımların daha gerçekçi hissedilmesi için bu adımlara dair gelişmelerin yaşanması gerekiyor.

Tek kullanımlık plastiğe tasarım ile açılan savaş!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz