Samsung yarışması için tasarlanan mobil aksesuarlar!

0
436 Okunma
samsung aksesuar

Samsung ve Dezeen’in mobil tasarım yarışması birçok farklı ve fonksiyonel tasarımı içinde barındırıyor. Onlardan ortaya çıkan ilk beş aksesuarı sizler için listeledik.

Bu tasarımlar arasında bir telefon kılıfı, sarılabilir bir oyuncak ve kablosuz kulaklıklar için bir depolama çözümü sunan  Samsung Mobil Tasarım Yarışması aksesuarları farklı kategorilerde farklı tasarımlara sahne oldu. 

Yarışma Samsung Galaxy cihazlarını geliştirebilecek yeni aksesuarlar için fikir arayan finalistlerden oluşuyor. Finalistler 25 Eylül’de Londra’da jüri karşısına çıkacaklar ve değerlendirilecekler. 

Yarışma kapsamında toplam 40 bin dolar değerinde para ödülü kazandırılacak. Next Mobile  kategorisindeki finalistler İngiltere, Portekiz, Almanya ve Türkiye’den katılıyorlar. Bu yarışmacılardan gelen 5 tasarım. 

samsung mobil tasarım

İlk tasarım Almanya’dan geliyor. Belt of Galaxy tasarımıyla Alexander Rehn ve Tobias Saller, tatlı bir sarı tonuyla karşımızda. Akıllı cihazların düşmesini engelleyen dayanıklı bir materyalden tasarlanmış ürün, modern bir tasarıma sahip ve klipsli yapısıyla kilitlenebiliyor.

Calm Case of Galaxy  tasarımıya Birleşik Krallık’tan Emilios Farrington-Arnas, cihaza güç vermek için galvanik bir sensör kullanıyor. Aksesuar kullanıcının her temasını izliyor ve kontrol ediyor. Bu sayede kullanıcının gün içindeki stres seviyelerini pasif olarak algılayabilir ve kullanıcıya nefes egzersizleri ya da başka şeyler sunarak yanıt verilmesini sağlıyor. Bir neve akıllı saat ve akıllı telefon birleşimi bir ürün sunuyor diyebiliriz.

Samsung tasarım

Yine Birleşik Krallık’tan bir tasarım ile karşınızdayız. Joe Wyn Jones’ın Duo of Galaxy tasarımı herhalde bu tasarımlar içindeki en farklı olanı. Öncelikle bu tasarımda en dikkat çeken detay, kablosuz kulaklıklarınızı hem şarj edebilmek için bir bölmesinin bulunması hem de onların kaybolmasını engelleyen ergonomik tasarımı. Şık görünen bu kılıfa entegre edilen kablosuz kulaklıklar, sanki oraya ait gibi duruyorlar.

Samsung mobil tasarım

İşte Türkiye’den bir tasarıma geldik. Ece Demirpençe ve Çağatay Demirpençe tarafından tasarlanan bu tatlı ve çok yönlü tasarım gerçekten ödüle aday duruyor. Çünkü ürün hem akıllı saatleri şarj ediyor hem de görüntüsü ile bir oyuncak ya da aksesuar gibi kullanılabiliyor. Samsung’un sanal asistanı Bixby ile de entegre çalışan akıllı cihaz, şarkı da çalabiliyor. 

samsung mobil tasarım

Galaxy için sunulan sanal asistan Bixby’yi ön plana alan bu tasarım, robotik bir asistan işlevi görüyor. Akıllı telefonunuzu fonksiyonel hale getiren cihaz, tripot olarak da kullanılabiliyor.

Akıllı Starbucks kalemiyle kolay ödeme yöntemi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz