LED özellikli maske farklı görünüm arayanlara geliyor

0
455 Okunma
LED özellikli maske

Bir süredir farklı özelliklerde pek çok maske tasarımı gördük. Bunların bir kısmı proje olarak karşımıza çıkmış olsa da bir kısmı da halihazırda satışta. Farklı maskelere şimdi de LED özellikli maske ekleniyor. Bu maske hem koruma hem de farklı görünüm yakalamak isteyen kişiler için geliştirilmiş.

LED özellikli maske özelleştirilebiliyor

Corona virüsü ile birlikte dünyanın neredeyse her yerinde maske takmak zorunlu hale geldi. Bu kapsamda moda tasarımcısı Chelsea Klukas, arkadaşlar için standart kumaş yüz maskeleri yapmaya karar verdi.

Kumaş maskeler yapmaya başlayan Klukas, sonrasında bunun sıkıcı olduğu ve ekmeler yaparak daha keyifli hale getirebileceğini keşfetti.  Yüz maskelerini biraz daha eğlenceli hale getirmek için teknolojiyi eklemeye karar veren tasarımcı ortaya LED özellikli maske tasarımının çıkmasını sağlamış oldu. Sonrasında maskenin İnternet üzerinden satışlarına başlandı.

LED özellikli maske-01

Verge’a verilen bir röportajda tasarımcının bu maskelerin satışlarından elde ettiği 5 bin doları Dünya Sağlık Örgütü’nün COVID-19 yardım fonuna bağışladığı bilgisi yer alıyor. Yıkanabilir olan maskenin LED ışıkları istenildiği gibi ayarlanabiliyor. Maskeyi kullanan kişiler isterlerse çizimler, özel metin ve hatta ses girişleri gibi özellikleri de kontrol edebiliyor.

Kumaş ekranın üstünde ve altında nefes alabilen ve çıkarılabilir teknik bileşenlerden oluşuyor. Böylece maske yıkanabiliyor veya normal bir maske olarak giyilebiliyor. Maskede aynı zamanda pil ve şarj kablosu yer alıyor. Bu maskede aynı zamanda bir mikrofon girişi de bulunuyor bu sayede kullanıcılar sosyal mesafeli mesajları daha kolay iletebiliyor

Gülümsemenizi gösterebileceğiniz şeffaf maske

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz