Karantinada fotoğrafçılık: FaceTime ile portre çekimi!

0
356 Okunma
karantinada fotoğrafçılık

Karantinada fotoğrafçılık serimizin bu seferki konuğu İngiliz bir fotoğrafçı. Tim Dunk, karantinadan önce portre fotoğrafçılığı yapan profesyonel birisiydi ancak Corona virüsü sonrası işini evinden yapmaya başladı. Bunu nasıl yapıyor peki? Tıpkı önceki fotoğrafçılık serilerimizde yer alan diğer fotoğrafçılar gibi Dunk da bilgisayarı üzerinden FaceTime ile modellerini çekiyor.

Artık yeni bir iş alanı var: Karantinada fotoğrafçılık

Corona virüsü pandemisi birçok işin değişmesine ve farklı şartlarda yapılmasına vesile oluyor. Bu kapsamda değerlendirilmesi gereken fotoğrafçılık da teknolojinin nimetlerinden yararlanarak değişim geçiriyor. Apple ekosistemi içinde yer alan FaceTime görüntülü ve sesli konuşma uygulaması sayesinde evde fotoğrafçılık yapmaya devam eden İngiliz fotoğrafçı, eski tarzına bağlı kalarak fotoğraflarını çekiyor.

Karantinada fotoğrafçılık

Genellikle iPhone üzerinden çekim yapan fotoğrafçı bunu fotoğrafları kişisel yönlendirmesiyle çekiyor. Bazen objelerin yer değiştirilmesiyle bazen de verilen pozları yönlendirmesiyle çektiği bu fotoğraflar için yaklaşık 62 dolar alıyor.

Karantinada fotoğrafçılık

İşsiz kalmamak adına böyle bir adım atan Tim Dunk, yine iPhone üzerinden düzenleme yaptığı fotoğrafları çekim yaptığı kişilere sunuyor.

Fotoğraf çektirmek isteyen kişilere yaklaşık yarım saat gibi bir zaman ayıran fotoğrafçı, işini eğlenerek yaptığını söylüyor.

Fotoğrafçının bu işlerini paylaştığı bir Instagram hesabı da bulunuyor. İncelemek isteyenleri şuraya alalım.

Serinin diğer haberlerini de okumak isteyenler için aşağıya bırakıyoruz:

Karantinada fotoğrafçılık: Profesyoneller Instagram’da!

Karantinada fotoğrafçılık: Yeni bir alan mı doğuyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz