Meta, Messenger’a özel bir ‘çağrılar’ sekmesi ekliyor

0
152 Okunma

Aramalar için Facebook Messenger kullanıyorsanız , önümüzdeki birkaç hafta içinde uygulamada bir güncelleme görmeye başlayacaksınız. Sosyal medya şirketi, Android ve iOS’ta özel bir ‘çağrılar’ sekmesini kullanıma sunuyor. Arama yapmak için Facebook Messenger’ı kullananlar, yeni arama düğmesini uygun bir seçenek olarak bulacaklar.

Facebook Messenger WhatsApp’a daha yakın hale gelecek

Yeni sekme, uygulamanın ekranının alt çubuğundaki Sohbetler ve Hikayeler sekmesi arasında yer alacaktır. Daha önce, kullanıcıların bir arkadaşını veya bir aile üyesini aramak için ayrı bir konu açması gerekiyordu. Büyük bir değişiklik olmasa da, yeni ‘çağrılar’ sekmesi Facebook Messenger’ı WhatsApp’a daha yakın hale getirecek.

meta-messenger-a-ozel-bir-cagrilar-sekmesi-ekliyor-1

Pandemi sırasında Facebook Messenger, görüntülü arama için en popüler uygulamalardan biri haline geldi. Messenger uygulamasının ana ekranına arama ekleme kararı, sesli ve görüntülü aramalardaki artıştan kaynaklanıyor. Meta’ya göre, Messenger’da sesli ve görüntülü arama, 2020’nin başından bu yana yüzde 4 arttı. Dünya çapındaki Messenger kullanıcıları, günlük olarak 300 milyondan fazla sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştiriyor.

Bu yılın başlarında Meta, Messenger’da uçtan uca şifreli grup sohbetleri ve çağrıları sunmaya başladı. Uçtan uca şifreli (E2EE) grup sohbetleri ve aramaları için destek ilk olarak geçen yıl Ağustos ayındaydı. WhatsApp varsayılan olarak tüm mesajları şifrelerken, Meta’nın diğer iki uygulaması Messenger ve Instagram bunu yapamaz. Ancak Meta, 2023’te varsayılan uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirmeyi planlıyor. Messenger, dünya çapında 1,3 milyardan fazla kullanıcısı olan en popüler çapraz platform hizmetlerinden biridir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz