Microsoft’tan akıllı telefonlar için Family Safety

0
245 Okunma
Microsoft-family-safety-00

Microsoft, iOS ve Android için yeni Family Safety uygulamasını kullanıma sundu. Akıllı telefonların kullanımlarının artmasıyla birlikte güvenlik ile ilgili sorunlar da artış gösterdi. Hal böyle olunca teknoloji devi Microsoft önemile adımlar atmaya başladı. Microsoft Family Safety hakkında detaylar:

Aile koruması sunan Microsoft Family Safety

Çocuklarını denetlemek ve korumak isteyen ebeveynler için bir süredir test edilen Microfsoft Family Safety bu noktada artık karşımıza çıkıyor. Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkisi noktasında denetim sağlamayı amaçlayan bu uygulama, hem iOS hem de Android için kullanıma sunuldu.

Uygulama normalde cihaz denetimine izin veriyor olsa da şu an için iOS tarafında bu iznin verilmediğini belirtmekte fayda var. Hal böyle olunca en azından uygulama iOS tarafında işlevsiz hale geliyor ancak bu iznin de zaman içinde verileceği tahmin ediliyor.

Android cihazlarda Microsoft Edge ile uyumlu olarak çalışan uygulama ile birlikte çocuğunuzun ne kadar oyun oynacağını, hangi sitelerde ne kadar süre geçireceğini ayarlayabiliyor ya da kısıtlayabiliyorsunuz. Bunun yanında çocukları denetlemek için olduğundan konum bilgisi gibi bilgileri de ebeveynler izleyebiliyor.

Uygulamada bir de Drive safety özelliği sunuluyor. Bu özellik ise tahmin edebileceğiniz üzere kullanılan aracın ne kadar gittiği, hangi hızla gittiği gibi verilerin kontrolünü sağlıyor. Hatırlatmakta fayda var ki Drive Safety özelliği şu an için ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi bölgelerde kullanıma sunuluyor.

Microsoft Office kullanıcılarına yönelik hack saldırıları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz