Microsoft çalışanları kalıcı olarak evden çalışabilecek

0
243 Okunma
microsoft çalışanları evden çalışabilecek, microsoft,

Microsoft çalışanları çoğu şirkette olduğu gibi pandemi nedeniyle evden çalışma sistemine geçiş yapmıştı. Açıklanan yeni karara göre isteyen Microsoft çalışanları yöneticisinin de izniyle artık tamamen evden çalışabilecek.

Koronavirüs nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından global pandemi ilan edilmişti. Bunun yanında çoğu ülkede sokağa çıkma yasakları da uygulanırken birçok şirket evden çalışma sistemine geçiş yaptı. Bu şirketlerden biri olan Microsoft’ta evden çalışmaya devam eden birçok çalışan var. Salgın hala devam ettiği için şirket, bu konuda esneklik sağlamak için “hibrit iş yeri” kılavuzunu açıkladı.

microsoft çalışanları evden çalışabilecek, microsoft,

Microsoft çalışanları yönetici izniyle evden çalışabilecek

Açıklanan kılavuza göre Microsoft artık çalışanların çalışma sürelerinin yüzde 50’sinden daha azını evden çalışmasına veya yöneticilerin kalıcı uzaktan çalışmayı onaylamasına izin verecek. Kalıcı uzaktan çalışma seçeneğini tercih eden çalışanlar, atanmış ofis alanlarından vazgeçecekler, ancak yine de Microsoft ofislerinde bulunan dokunmatik alanı kullanma seçeneklerine sahip olacaklar.

Ayrıca Microsoft’un genel müdürü Kathleen Hogan çalışanlarına olan notunda, “COVID-19 salgını hepimizi yeni şekillerde düşünmeye, yaşamaya ve çalışmaya zorladı. İş ihtiyaçlarını dengelerken ve kültürümüzü yaşadığımızdan emin olurken, bir yandan da bireysel çalışma tarzlarını desteklemek için mümkün olduğunca fazla esneklik sunacağız.” dedi.

Facebook soğan fotoğrafını müstehcen diyerek kaldırdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz