Microsoft’un corona virüsü nedeniyle satışları tahminlerin altında!

0
627 Okunma
microsoft-corona-virusu-nedeniyle-satislari-tahminlerin-altinda

Dünyaya hızla yayılan corona virüsü salgını nedeniyle teknoloji devi firmalar da durumdan oldukça kötü etkileniyor. Microsoft, corona virüsü yayılmaya devam ettiği için önümüzdeki çeyrekte satışların tahminlerin altında kalacağını söyledi. 

Tam 2500’den fazla kişinin ölümüne neden olan corona virüsü Microsoft’un satışlarının tahminlerin altında kalmasına neden oldu. Salgın yüzünden Windows ve Surface donanımları kötü etkilendi. Nikkei Asian Review’dan isimsiz kaynaklara atıfta bulunan bir rapora göre Microsoft, Surface cihazlarının üretimini virüs nedeniyle Çin dışına taşıyabilir.

microsoft-corona-virusu-nedeniyle-satislari-tahminlerin-altinda-1

Microsoft corona virüsü yüzünden zor zamanlar geçiriyor

Şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, corona virüsünün Windows ve Surface işletmeleri üzerindeki etkisi nedeniyle önümüzdeki çeyrek için satış tahminlerini kaçıracağını söyledi.

Microsoft’un iş hayatına ilişkin belirsizliği nedeniyle Windows’u lisanslamaktan PC üreticilerine ve yüzey donanım hattına lisans geliri içeren “More Personal Computing” adını verdiği şirketin 10.75 milyar dolar ila 11.15 milyar dolar ciroya ulaşmasının pek mümkün olmadığı belirtildi. Şirket hisseleri, duyuruyu takiben işlem sonrasında yaklaşık % 2 oranında düşüşle hisse başına yaklaşık 167 $ seviyesine geriledi.

Microsoft Çarşamba günü yaptığı açıklamada “Salgının etkisini yakından izliyoruz, önceliğimiz çalışanlarımızın, müşterilerimizin, ortaklarımızın ve topluluklarımızın sağlık ve güvenliği olmaya devam ediyor. Sağlık müdahale ekibimiz, küresel sağlık otoritelerinin rehberliğine uygun.” dedi.

Daha başarılı özçekimler ile Instax Mini 11 karşınızda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz