Microsoft TikTok’un ABD operasyonlarını devralmayacak!

0
221 Okunma
ByteDance, tiktok, trump, abd, microsoft, oracle, 

Trump ABD‘de 100 milyon kullanıcısı olan TikTok uygulamasını Ağustos ayı başında yasaklamış ve daha sonra Microsoft’un ilgisinin ardından yasağı kaldırarak taraflara anlaşmaları için 45 gün süre vermişti. ABD Başkanı Donald Trump, Çinli ByteDance şirketine ait TikTok’un ABD operasyonlarını satması için verilen süreyi uzatmayacağını açıkladı. Microsoft Pazar günü yaptığı açıklamada, TikTok’un sahibi ByteDance‘ın Microsoft’un teklifini reddettiğini açıkladı.

ByteDance, tiktok, trump, abd, microsoft, oracle, 

Trump neden TikTok’u yasaklamak istiyor?

TikTok ABD‘nin Çin’e karşı başlattığı “ekonomik savaştaki” kuşkusuz en önemli silahlardan biri. Bu nedenle Trump, TikTok’un ABD’li bir firmaya satışı için Çinli şirkete baskı yapıyor. Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya uygulaması TikTok’u yasaklayacaklarını keskin bir dille de belirtmişti.

ByteDance, tiktok, trump, abd, microsoft, oracle, 

Microsoft’un açıklamaları

Microsoft, “ByteDance, bugün TikTok’un ABD operasyonlarını Microsoft’a satmayacağını bize bildirdi” dedi. “Ulusal güvenlik çıkarlarını korurken, teklifimizin TikTok kullanıcıları için iyi olacağından eminiz.”

Bu hareket Oracle’ı (Microsoft’un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirket), başkan Donald Trump‘ın ve ByteDance’ın bir grup ABD’li yatırımcısının desteğine sahip olan TikTok‘un Amerikan operasyonlarını satın alma konusunda halka açık tek aday olarak sunuyor.

Bazı haber kaynakları ise, ByteDance‘in Oracle’ı ABD “teknoloji ortağı” olarak adlandırdığını, ancak şirketin teklifi henüz kamuoyuna açıklanmadığını bildirdi.

Atiye dizisine gelen tepkiler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz