Microsoft, Windows 7 için güncelleştirme oluşturmak zorunda kaldı

0
989 Okunma

Microsoft, bu ayın başlarında Windows 7 için son güvenlik güncelleştirmelerini yayınlayarak işletim sistemi desteğini 10 yıldan fazla bir süre sonra sona erdirdi. Teknoloji devi şirket, kullanıcıları Windows 10’a yönlendirmek için böyle bir hamle yaptı. Şimdi ise 14 Ocak 2020’de desteğin kesileceğini açıklayan Microsoft, Windows 7 için güncelleştirme oluşturmak zorunda kaldı.

microsoft-windows-7-icin-guncellestirme-olusturmak-zorunda-kaldi

 

Bu kararı verirken Microsoft başlangıçta yalnızca “Windows 7 Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) satın almış kuruluşlar için” kullanılabilecek bir Windows 7 düzeltmesi üzerinde çalıştığını söyledi. Ancak yazılım devi şirket fikrini bir gecede değiştirerek şimdi de düzeltmenin herkese açık olacağını söylüyor. 

Microsoft Windows 7 ne zaman hayatımıza girdi?

Wikipedia’dan edindiğimiz bilgilere göre Microsoft Windows’un perakendeye sunulmuş işletim sistemi. Microsoft tarafından kişisel bilgisayarlar, masaüstü, dizüstü, netbooklar, Tablet PC ve media center bilgisayarlarda kullanılmak için çıkan bir işletim sistemi. 22 Ekim 2009 tarihinde piyasaya sürüldü.

Windows Vista Service Pack 2’nin yapımından 5 ay sonra çıkış tarihi Microsoft tarafından 22 Ekim 2009 olarak belirlendi. 22 Temmuz 2009 tarihinde yapı numarası 6.1.7600 olan sürümü çıktı ayrıca bu, RTM (Release To Manufacturing) yani üretime hazır sürüm ve üreticilere ve Microsoft iş ortaklarına dağıtılmaya başlandı. Microsoft, bu işletim sisteminin adını neden Windows 7 olarak belirlediğini Windows Vista Team Blog sitesinde açıklamıştır.

Windows’un ilk ana sürümü Windows 1.0 ; ikinci ana sürümü Windows 2.0 ; üçüncü ana sürümü Windows 3.0 ve bunun alt sürümü Windows 3.1 ; dördüncü ana sürümü Windows 95 ve dördüncü ana sürümün alt sürümleri Windows 98, Windows 98 Second Edition ve Windows Millennium Edition; beşinci ana sürümü Windows 2000 ve bunun alt sürümleri Windows XP, Windows XP 64-Bit Edition ile Windows XP Professional x64 Edition; altıncı sürümü Windows Vista; ve bunun alt sürümü ayrıca, sayı içindeki sayı bakımından yedinci sürüm olarak değerlendirilebilecek Windows 7. Yani Windows 7’nin sistem çekirdeği NT 7.0 değil NT 6.1 olup Windows Vista teknolojilerini baz almaktadır. Şu an en son sürümü RTM sürümü 22 Temmuz 2009 tarihinde bitirildi, 22 Ekim 2009 tarihinde satışa sunulmuştur.

WhatsApp güvenli değil mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz