WhatsApp güvenli değil mi?

0
376 Okunma
whatsapp-guvenli-degil-mi-3

Dünya genelinde en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp 1.5 milyar aktif kullanıcısı ile rakip tanımıyor. Facebook’un bünyesinde yer alan mesajlaşma uygulaması WhatsApp güvenli değil mi tartışmaları ile gündemin büyük bir çoğunluğunu kaplamış durumda. whatsapp-guvenli-degil-mi-1

Bu sabah İngiliz Daily Mail gazetesinde çıkan haberlere göre, Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak, Yöneltilen WhatsApp uygulamasını kullanıyor musunuz sorusuna,
“BM’nin üst düzey yetkilileri, güvenli olmadığı gerekçesiyle bu uygulamayı kullanmamamız konusunda talimat gönderdi” şeklinde WhatsApp’ı suçlayıcı bir üslupla cevap vererek akılları karıştırdı.

whatsapp-guvenli-degil-mi-2

Geçtiğimiz günlerde, Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman’ın Amazon CEO’su Jeff Bezos’un WhatsApp hesabını hacklediği ve mesajlaşmalarına erişim sağladığı ortaya çıkmıştı.
Ayrıca Ferhan Hak söz konusu talimatın Temmuz 2019’da çalışanlara tebliğ edildiğini de belirtti.

WhatsApp güvenli değil mi? Konuyla ilgili ilk açıklama:

WhatsApp İletişim Direktörü Carl Woog, “WhatsApp’ta istenmeyen üçüncü taraf kaynakların mesajları görüntülemesini önlemek için her özel mesaj uçtan uca şifreleme ile korunur. Signal ile birlikte geliştirilen şifreleme teknolojimiz bugüne kadarki en iyisi olmaya devam ediyor ve güvenlik uzmanları tarafından büyük bir saygı görüyor.” açıklamasını yaptı.

Simpsons Kobe Bryant kehaneti ile sosyal medyanın gündeminde

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz