Mobil fotoğrafçılık için en iyi kamera lensleri

0
964 Okunma
akıllı telefon lensi

Mobil fotoğrafçılık gelişiyor ve artık çok daha güzel fotoğraflar çekebiliyoruz. Sizler için en iyi akıllı telefon lensi listesi hazırladık.

Mobil fotoğrafçılık akıllı telefonların gelişen fotoğraf özellikleriyle kendi sektörünü oluşturdu. Mobil fotoğrafçılık yarışmaları ise bir süredir aşina olduğumuz bir seremoni diyebiliriz. Her şeyden öte artık iPhone 11 ailesi, yeni nesil Samsung Galaxy Note ailesi ve Huawei P30 serisi mobil fotoğrafçılığı nirvanaya çıkartmış durumda.

Ancak yine de fotoğraf makinelerinde de olduğu gibi mevcut lensler istenilen performansa göre yetersiz kalabiliyor. Bu nedenle akıllı telefonunun kamerasına takılan aparatlar ile istediğimiz fotoğraf ya da video efektini yakalayabiliriz. Bunu ise ister balık gözü efektini veren minik lenslerden, geniş açı özellikli lenslere kadar, ya da makro lensler ile fotoğraflarımızı hareketlendirebiliriz.

Mobil fotoğrafçılık ile ilgilenenler için Türkiye’de satılan ve farklı işlevleri olan lensleri listeledik.

Farklı bütçeler için akıllı telefon lensi listesi

3 Farklı kamera lensi

akıllı telefon lensi

Bu ürünün selfie kamerasında kullanmak için de aparatı bulunuyor ve oldukça uygun fiyatlı. Farklı işlevler için farklı üç kamera lensi hepsiburada.com‘da 9,90 TL’ye satılıyor.

Klipsli çoklu kamera lensi

akıllı telefon lensi

Önceki lensten daha kaliteli duran klipsli bir yapıya sahip lens, yine farklı lens seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Balık gözü gibi bir seçenekle de gelen bu lens yine hepsiburada.com‘da satılıyor ve 24,90 TL’ye satılıyor.

Klipsli 6’lı lens takımı

Klipsli lens yapısının daha iyi durduğunu söyleyebiliriz. Eğer alacağınız lenslerin biraz daha kaliteli bir performans sunmasını istiyorsanız fiyat bandını biraz yukarıya çekmemiz gerekiyor. Bu kapsamda değerlendirilebilecek bu 6’lı lensin optik cam yapısının daha hassas olduğunu söyleyebiliriz.

GearBest.com üzerinde satışa sunulan bu ürünün kutusundan, çoklu LED flaş, geniş açı lens ile makro lens çıkıyor. Bunun yanında mikro USB şarj kablosu, saklama çantası ve lens koruyucu kapak da çıkıyor. Türkiye’ye de satışı olan ürünün 118 TL’lik bir fiyat etiketi bulunuyor.

Süper Macro lens

akıllı telefon lensi

Bir fotoğraf makinesine dönüşen akıllı telefonunuz bu lens ile süper macro çekimler yapabileceksiniz. hepsiburada.com üzerinden 169,90 TL’ye satın alabilirsiniz.

Akıllı telefonunuzu teleskopa çevirmek için almanız gereken lens

akıllı telefon lensi

Eğlenceli çekimlerin yanı sıra öğretici çekimler için bu lensi tercih edebilirsiniz. 18X Zoom yapabilen bu lens, farklı görseller çekmenizi sağlayacak. Ürün hepsiburada.com‘da 249,50 TL’ye satılıyor.

İkili lens

akıllı telefon lensi

Amazon’da satılan bu ikili lensin Türkiye’ye satışı da bulunuyor. Ancak satın alma işleminde ortaya çıkan fiyattan dolayı şu an için rakam veremiyoruz. Bu ikili lens sisteminde, 10X Macro lens bulunuyorken, 0.6X’lik de geniş açılı bir lens bulunuyor.

Mobil fotoğrafçılık için faydalı cihaz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz