Moda alarmı: Hareket eden teknolojik giysiler moda olabilir mi?

0
533 Okunma
teknolojik giysiler

Moda sektörü de teknolojiden nasibini alıyor. Bu kapsamda geliştirilen birçok tasarım artık teknolojik giysiler devrinin geleceğine işaret ediyor. Modanın çok hızlı değiştiğini görüyoruz. Bu noktada teknolojinin de devreye girmesiyle, dijital mankenlerden, dijital giysilere hatta AR deneyimi ile birlikte deneme kabinleri bile dijital ortama taşındı.

Büyük moda evleri de teknolojik giysiler kervanına yakında katılacak gibi duruyorsa da biz bu yazımızda ilginç bir tasarıma değiniyor olacağız. Montreal merkezli moda tasarımcısı Ying Gao, sanki canlılarmış gibi dalgalı, genişleyen ve daralarak çevrelerine cevap veren bir çift robotik elbise yarattı. Teknolojik giysiler olarak adlandırılan bu tasarımlar oldukça fütüristik duruyor.

teknolojik giysiler

Teknolojik giysiler modanın gelecekteki tanımı olabilir

Gao’nun bu tasarımlarına ise Flowing Water, Standing Time adı verildi. Aynı tasarımcının daha önceki tasarımlarında da hareketli nesneler kullanılmıştı. Aynı tasarım çizgisinden devam eden Gao, görenleri şaşırtan iki tasarıma imzasını attı. Raspberry PI sayesinde bu hareketliliği sağlayan tasarımcı, form değiştiren kumaş yapısını kullanıyor. Silikon ve sensörlerin ortak çalışmasıyla hareket eden bu giysiler, dış dünyaya bile tepki verebiliyor.

teknolojik giysiler

Oliver Sacks’ın romanından ilham alan Ying Gao, 19 yaşındaki benliğine geri dönen Jimmie G’nin metamorfozunu bu projesinde kullanıyor. Adeta romanı gerçek hayata uyarlayan Gao, değişen tonlar yanardöner malzemeler kullanılarak elde edilen ve yansıtıcı cam, silikon ve hafif işlem görmüş kumaş kullanarak bu etkiyi yaratıyor.

Robotik giysiler tasarlamanın yanı sıra Gao, Quebec Üniversitesi’nde profesör ve HEAD-Genève’de eski Moda, Mücevherat ve Aksesuar tasarım programı başkanı olduğunu söyleyelim. Bu projenin sergilenmesi ise 16 Ocak ve 8 Mart 2020 tarihleri ​​arasında Basel Elektronik Sanat Evi’ndeki Moda Sense Sergisinde gösterilecek.

Moda alanına Facebook yapay zekası da giriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz