NASA, Mars simülasyonunda yaşayacak gönüllüler arıyor

0
855 Okunma

Ekstrem zorlukları seven, uç noktalarda yaşayan kişilere NASA’nın mükemmel bir fırsatı var. NASA, Mars simülasyonu için gönüllüleri arıyor. Uzay ajansı cuma günü detayları açıkladı. Seçilen dört mürettebat üyesi, 2025 ilkbaharında başlayacak görev süresince Houston’da bulunan 1700 metrekarelik 3D baskılı bir habitat içinde konaklayacak. Ayrıca simülasyon bir yıl sürecek.

Peki NASA ‘nın Mars simülasyonunun şartları neler?

NASA, başvuruları şu anda CHAPEA web sitesi üzerinden kabul ediyor. Başvurular 2 Nisan’a kadar devam edecek. Simülasyon görevi ücretli bir görev olacak ancak NASA, katılımcılara ne kadar ödeme yapılacağını henüz açıklamadı.

Mürettebat üyeleri, NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’ndeki Mars Dune Alpha habitatında kalacaklar. Mürettebatın bir yıl boyunca kalacağı habitat, Mars’ın zorlu çevresini ve kaynakların sınırlı olduğu bir ortamda gelecekteki kaşifler için yaşamın nasıl olabileceğini simüle etmek üzere tasarlanmış.

Şu anda birinci CHAPEA görevinin bir parçası olarak orada yaşayan ve çalışan bir ekip bulunuyor. Ekip 378 günlük görevin yarıdan fazlasını geride bıraktı. İkinci görevde gönüllüler simülasyonda, konaklama bakımı ve diğer görevlerin yanı sıra tarım da  yapacaklar. Habitatta ayrıca, uzay yürüyüşleri için 1200 metrekarelik bir kum havuzu bulunuyor.

Başvuru yapabilmek için başvuru sahiplerinin 30-55 yaş aralığında, İngilizce’yi iyi konuşabilen ve bir STEM alanında yüksek lisansa sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca en az iki yıl profesyonel deneyime, en az bin saat uçak kullanma deneyimine veya bir STEM doktora programında en az iki yıl süresince çalışmış olmaları gerekiyor. CHAPEA 2, program için planlanan üç görevden ikincisi. NASA’nın programının ilk görevi 25 Haziran 2023 tarihinde başladı.

NASA, çok uzaklarda bir Süper Dünya keşfetti!

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz