NASA’nın ürettiği 3 boyutlu yazıcı dikkat çekiyor

0
249 Okunma
NASA 3 boyutlu yazıcı

NASA 3 boyutlu yazıcı üzerinde çalışıyor. İnternet sitesinde yayımladığı bir makale ile 3 boyutlu yazıcısını duyuran NASA dikkat çekiyor.

NASA internet sitesinde yayımladığı yeni bir makale ile 3 boyutlu yazıcısını duyurdu. Söz konusu 3 boyutlu yazıcının bazı özellikleri dikkat çekerken pazarda da önemli bir yer kazanacak gibi duruyor. 3 boyutlu yazıcılar ortaya çıktığından beri birçok sorundan kaynaklı olarak yaygınlaşmadığını görüyoruz. Haliyle çok talep görmeyen bu maliyetli cihazlar da çok gelişmiyor.

NASA 3 boyutlu yazıcı ile oldukça iddialı duruyor

NASA , Electronic Alchemy’nin eForge 3 boyutlu yazıcının proje kapsamında geliştirildiğini aktarıyor. Geliştirilen yazıcı normal 3 boyutlu bir yazıcıya çok benziyor ancak onların aksine sahip olduğu özel sensörlerle, diğer elektronik bileşenleri yazdırabiliyor.

Klasik 3 boyutlu yazıcı termoplastik flamentlerinden farklı olarak geliştirilen bu yeni yazıcı, 6 ya da 8 gibi farklı malzeme kullanılarak ürünü baskıya alabiliyor. Önemli bir özellik olarak görülen farklı malzemelerden baskı yapmanın yanında bu yeni 3 boyutlu yazıcının flamentlerinin iletken, dirençli, yalıtım, kapasitif ve hem N hem de P tipi yarı iletken özelliği gösterdiği aktarılıyor.

NASA’nın yayımladığı videolarda oldukça ilginç görünen bu 3 boyutlu yazıcı, ilerleyen zamanlarda oldukça iyi bir şekilde karşımıza çıkacak gibi duruyor.  10 bin dolar civarında bir fiyat etiketine sahip olacak olması diğer 3B yazıcılar gibi yüksek rakamlara satılacağı anlamına geliyor ki bu bu önemli bir dezavantaj.

NASA Elon Musk ile birlikte tüm insanları milyarder yapabilir!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz