Nasa yarışmasında gururlandıran sonuç: Kazanan Van Gölü

0
445 Okunma

Amerika Birleşik Devletleri Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) düzenlediği “Dünya turnuvası” adlı çevrimiçi fotoğraf yarışmasında uzaydan çekilen Van gölü fotoğrafı birinci seçildi.

930 binden fazla oy aldı

Bugün ABD yerel saatiyle 12.00’de biten oylamanın sonuçları belli oldu. NASA resmi siteden yaptığı açıklamada: “32 aday arasından birinciyi siz belirlediniz. Beş tur süren yarışmada 930.000’den fazla oy kullanıldı. Dünya Turnuvası 2021’in birincisi, Van Gölü’nün fotoğrafı oldu. Görüntü, okuyucular tarafından Şubat 2021’de önerildi. Tranquility braketinde # 8 tohum olarak yerleştirildi. Astronot Kate Rubins tarafından Eylül 2016’da çekilen fotoğraf, dünyanın en büyük sodalı göllerinden birinin bir bölümünü gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

12 Eylül 2016’da çekilen Van Gölü fotoğrafı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da destek çağrısı yapmıştı. Fotoğraf için 930 binden fazla oy kullanıldı. Üstelik geçtiğimiz günlerde oylama sırasında NASA’nın sitesi çökmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz