NASA’dan göz kamaştıran galaksi görselleri!

0
1.595 Okunma
NASA uzay fotoğrafları

NASA uzaya dair yaptığı paylaşımlara devam ediyor. Şimdi ise galaksilerden yıldızlara ve süpernovaya kadar uzayın en renkli olaylarının kalıntılarını paylaşıyor. NASA uzay fotoğrafları ile göz kamaştırıyor. İşte söz konusu paylaşımlar ve detaylar:

NASA uzay fotoğrafları ile dikkat çekiyor

NASA, galaksilerin, yıldızların ve süpernova kalıntılarının göz kamaştırıcı yeni görüntülerini uzayseverlerle paylaştı. NASA’nın paylaştığı fotoğrafları, Chandra X-ray Gözlemevi’nde bulunan ve Nobel ödüllü astrofizikçi Subrahmanyan Chandrasekhar’ın adını taşıyan süper güçlü bir teleskop sayesinde yakaladığı biliniyor.

Geçmişte inanılmaz astronomik keşifler yapmasıyla akıllarda yer ediniyor. Örneğin, Cassiopeia A’nın süpernova kalıntısını yakalamayı sağladı. Geçmişte de bazı keşiflerin yapılmasını sağlayan bu teleskop, şimdilerde galaksilerin, yıldızların, gezegenimsi bulutsuların ve süpernova kalıntılarının göz kamaştırıcı görüntülerinin yakalanmasına yardımcı oluyor.

NASA uzay fotoğrafları

Paylaşılan görseller aynı zamanda pek çok kaynaktan gelen veriler toplanarak oluşturuldu. Bunun içinde radyo dalgalarından gama ışınlarına kadar çok sayıda farklı spektrumdaki verileri kullanılıyor. Burada da karşımıza NASA’nın “çoklu dalga boyu” olarak adlandırdığı yaklaşımın benimsendiği ortaya çıkıyor.

M82

NASA uzay fotoğrafları

NASA M82’nin M83 ile karıştırılmaması için tercih ettiği tanımlamaya göre M82 galaksisi için “Dünya’ya doğru yönelimli” olduğu belirtiliyor.

Abell 2744

NASA-uzay-fotograflari-01

Chandra ve Hubble teleskoplarından gelen verileri kullanan bir galaksi kümesi görüntüsü.

Süpernova 1987A (SN 1987A)

NASA-uzay-fotograflari-01

NASA’ya göre bu, “yüzyılların en parlak süpernova patlamalarından” biri olarak tanımlanıyor.

Eta Carinae

NASA-uzay-fotograflari-05

NASA, Eta Carinae’yi, “birbirinin etrafında dönen iki büyük yıldız içeren uçucu bir sistem” olarak konumlandırıyor.

Cartwheel Galaxy

NASA uzay fotoğrafları

1941’de Fritz Zwicky tarafından keşfedilen bu galaksi, “yıldız dinamikleri temelinde açıklamasını bekleyen en karmaşık yapılardan biri” olduğu söylenmişti. Söz konusu galaksi 150 bin ışık yılı büyüklüğünde.

Helix Nebula

Britney Spears ve NASA arasındaki ilginç diyalog

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz