Neden akıllı tartı satın almalıyız?

0
176 Okunma

Sadece kilo ölçmeye yarayan mekanik ve dijital tartılar yerini akıllı cihazlara bıraktı. Peki bu tartıların özellikleri neler? Bu tartıları neden satın almalıyız? Sizler için sıraladık.

Farklı ölçüm ve hesaplamalar

Geleneksel tartılar yalnızca ağırlığı ölçerken, akıllı tartılar daha farklı ölçüm ve hesaplama yöntemlerine sahiptir. Örnek verecek olursak; Vücut Kitle Endeksi (BMI), Vücut Yağ Oranı, Kalp Ritmi değerlerini ölçebilmektedir. Ayrıca İç Organ Yağ Seviyesi, İskelet Kas Kütlesi, Yağsız Vücut Kütlesi, Bazal Metabolizma Hızı, Vücuttaki Su, Protein, Kemik Mineral İçeriği gibi değerlerin de bilgisini verebilmektedir.

 

Mobil cihazlar üzerinden takip

Akıllı tartılar mobil cihazlara bağlantı kurabiliyor. Satın aldığınız tartının markasına ait mobil uygulamayı indirerek bağlantı kurabilirsiniz. Ayrıca uygulama üzerinden yapılan tüm ölçümleri günlük, haftalık, aylık ve yıllık verileri grafik üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Hassas ölçüm

Akıllı tartılar, geleneksel tartılara oranla daha hassas ölçüm yapabilmektedirler. Bu cihazlar 100 gramlık değişiklikleri kolaylıkla tespit edebilir ve size en net sonuçları sağlayabilir. Son olarak akıllı tartı, yağ, kemik, su ve kas oranları gibi tüm değerlerdeki değişiklikleri gösterebilir ve kullanıcılara eksiksiz bir vücut analizi sağlayabilir.

Ölçüm arşivi

Akıllı tartıların en önemli özelliklerinden biri ölçümlerinizi arşivleyerek vücudunuzda zaman içerisinde yaşanan değişimleri gösterebilmesidir. Ayrıca arşiv sayısı markalara göre değişim sağlıyor, bazı tartılar 200’e kadar ölçümü hafızasında saklayabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz