Netflix’in yeni abone kazanma hızı yavaşladı!

0
148 Okunma

Dünyaca ünlü dijital dizi ve film izleme platformu Netflix, bu alanda en çok kullanılan ve indirilen platform konumunda. Benzeri birçok platform iddialı içeriklerle piyasaya çıksa da Netflix’i koltuğundan edemedi. Ancak üçüncü çeyrek raporunu açıklayan Netflix, 2.5 milyon abone beklentisi varken 2.2 milyon abone kazandı ve tahminlerinin altında kaldı.

Netflix abone artışı koronavirüs yüzünden yavaşladı

Koronavirüs nedeniyle dünyada her meslek dalında aksamalar ve duraklamalar yaşandı. Bu duraklamalardan biri de dizi ve film sektöründe yaşandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kalabalık ortamların oluşmasından kaçınılması, maske zorunluluğu, hijyen ve sosyal mesafe kuralı nedeniyle setlerin kurulması zorlaştı. Bu durum nedeniyle de Netflix’te yeni içeriklerin oluşması ve yayınlanması eskisi kadar sık olmadı. Çünkü Netflix’i rakipleri karşısında öne çıkaran avantajlarından biri de sürekli yeni dizi, film ve TV şovları akışını sağlamasıydı.

netflix, netflix abone,

 

Dijital platformun, hissedarlarına yazdığı bilgilendirmede şu ifadeleri bulunuyor, “Pandeminin durumu ve yarattığı etki, tahminleri çok daha belirsiz hale getirmeye devam ediyor. Ancak dünya 2021’de iyileşirken, büyümemizin koronavirüs öncesine benzer seviyelere geri dönmesini bekliyoruz.” 

Bunun yanında ücretli üyelikler için de konuşan şirket, “Buna karşılık, 2020’nin ilk yarısında yaşadığımız ücretli aboneliklerin büyük artışına kıyasla, 2021’in ilk yarısından sonra ücretli aboneliklerin her yıl azalacağını tahmin ediyoruz.” dedi. Ayrıca şirket açıkladığı rapora göre 6.44 milyar dolar gelir elde ederek beklentileri aştı.

WhatsApp Web üzerinden arama yapılabilecek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz