Netflix ortak kullanılan hesaplar için ek ücret alamaya başladı!

0
195 Okunma
netflix şifre paylaşımı

Dijital içerik platformu Netflix, kullanıcı sayısı konusunda bu yıl düşüşe geçti. İçerik sayısını arttırmasına rağmen bu düşüşlerin yaşanmasının sebebi hiç şüphesiz abonelik ücretleri oldu. Platform şimdi yeni bir döneme girdi. Bir süredir konuşulan ücretli şifre paylaşımı için testler başladı. İşte detaylar.

Netflix ücretli şifre paylaşımı testlerine başladı

Netflix platformu, tek bir abonelik ile farklı profiller açılmasına izin veriyor. Fakat bu farklı profillerin amacı aynı evdeki kullanıcıların kendilerine özel bir yayın akışına sahip olması içindi. Abonelerin birçoğunun şifre paylaşımı ile ortak hesap kullandığı ortaya çıkınca Netflix bu işe son vermek için yeni bir sistem başlattı. Artık hesap paylaşımı için para ödemeniz gerekecek. Şimdilik tüm dünyada aktif olmayan bu yeni sistem bazı ülkelerde test edilmeye başladı.

Yeni sisteme göre eklemek istediğiniz her üye için paket ücretinize ek olarak 2.99 dolar ödemeniz gerekiyor. Test edilen ülkeler için belirlenen bu fiyat; sistemin dahil edildiği her ülke için değişiklik gösterecek. Henüz tam oturmamış bu sistem bazı karışıklıklara da sebep oldu. Her kullanıcıya yansımayan bu ücretlendirme aynı zaman da bazı kullanıcılardan da habersiz şekilde talep edildi. Yani abonelerin bir kısmı bu sistemi ay sonu geldiğinde ancak öğrenebildi.

Zamlardan sonra Netflix yerine kullanabileceğiniz 5 alternatif platform

Ücretli şifre paylaşımı özelliğinin ne zaman Türkiye’ye de geleceği hakkında bir bilgi yer almıyor. Ayrıca yeni üye için ödenmesi gereken ücret de belli değil. Hali hazırda artmış olan Netflix abonelik ücretlerine bir de bu eklenenince abone sayısında değişiklik yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz