Netflix şifresini arkadaşlarıyla paylaşanlara kötü haber

0
516 Okunma
Netflix

Bünyesindeki birçok dizi ve film ile popülerliği elden bırakmayan yayın platformu Netflix; paylaşımlı hesaplar için tedbir almaya hazırlanıyor. Özellikle öğrenciler arasında yaygın olarak kullanılan bu yöntem, bir süredir Netflix tarafından takip edilmiyordu. Fakat platformun bu konuda yeni bir test başlattığı öğrenildi.

Netflix’ten Türkiye üyelik ücretlerine zam

Netflix hesapları artık kişiye özel olacak

Yakın zaman da üyelik ücretlerinin artması ile gündeme gelen Netflix; şimdi de paylaşımlı hesaplara engel olmaya hazırlanıyor. Birçok kişi Netflix hesap şifresini arkadaşları ile paylaşıyor. Uzun zamandır bu konuda serbest davranan platform, duruma engel olmak için çeşitli testler başlattı. The Streamable tarafından fark edilen bu uygulama ile aynı ev içerisinde olmayan kullanıcılar artık tek hesap üzerinden dizi/film izleyemeyecek. Farklı kişiler IP adresleri kullanılarak tespit edilecek.

Netflix

“Netflix hizmeti ve hizmetimiz aracılığıyla görüntülenen herhangi bir içerik yalnızca kişisel ve ticari olmayan kullanımınız içindir ve evinizin dışındaki kişilerle paylaşılamaz” ifadesine dayanarak artık hesaplarınızı 3. kişiler ile paylaşamayacaksınız. Farklı adresten hesaba giriş yapıldığında; “Bu hesabın sahibiyle yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınızın olması gerekir.” bildirimi ile karşılaşacaksınız. Daha sonra da kimlik ve adres doğrulaması için bir uyarı maili alacaksınız.

Birçok rakibi bulunan Netflix bu konuda tedbirleri arttırarak tekil kullanıcı sayılarından kar sağlayabilmek istediği açıklanıyor. Ayrıca platform bu yeni testi kendisi için değil kullanıcıların güvenliğini sağlamak için yaptığını ifade ediyor. Şimdilik sistemin nasıl izleyeceği bilinmiyor. Örneğin seyahat sırasında farklı adreslerden hesabınıza girmek istediğinizde erişim engeline uğramadan nasıl hizmet alacağımız hakkında bir detay bulunmuyor. Fakat bu özelliğin artan üyelik ücretleriyle de birleşince olumsuz tepkilere yol açması muhtemel görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz