NFT’ler çok yakın zamanda Instagram’da karşımıza çıkabilir

0
276 Okunma

Mark Zuckerberg, Meta’nın çok yakın zamanda NFT’leri Instagram’a dahil edeceğini açıkladı. Bununla ilgili tamamen bir açıklama yapılmasa da devrim niteliğinde bir gelişme olacağı aşikar. Düzenlenen oturumda açıklama yapan Zuckerberg, nelerin sinyalini verdi? Tüm detayları haberimizin devamında…

Rusya 80 milyon kullanıcının Instagram erişimini yasakladı

Instagram NFT entegrasyonu sınırlı olabilir

Instagram’a NFT’lerin gelme söylentileri hayatımızda çok da yeni değil. Geçtiğimiz yıl, Instagram lideri Adam Mosseri, ekibinin çok iyi bir araştırma yürüttüğünü açıklamıştı.  Ocak ayında, Facebook ve Instagram’daki ekiplerin NFT entegrasyonları üzerinde çalıştığına dair bir rapor ortaya çıktı. Raporda, bir NFT’yi profil olarak kullanmanıza ve platformda NFT’leri basmanıza ve bir pazar oluşturma konusundaki tartışmalara izin veren özelliklerde ilerleme kaydedildiği yazılı.

ancak Instagram’da bir NFT basmanın ne anlama geleceğinin tam olarak ne anlama geleceği hala tam olarak belli değil. Popüler bir Instagram gönderisini mi NFT olarak satabileceğiz? Yoksa hikaye görüntülenmesi için NFT’ler mi kullanılacak? Zuckerberg’in şuan itibariyle bir esin kaynağı yok gibi gözükse de Opensea büyük sitelerin pazar payı onu etkilemiş gibi gözüküyor.

Konuya ama Metaverse açısından bakarsak, Zuckerberg’in avatarların kıyafetlerinin NFT olarak satın alabilmesinden bahsedildiği biliniyor. NFT’ler için açıklama yaparken ise onları dijital dünyanın yönetim parçası olarak görülebileceğini açıklamıştı. Ancak, Instagram, NFT entegrasyonuna sahip ilk büyük sosyal ağ olmayacak. Bu yılın başlarında Twitter, bazı kullanıcıların profil resmi olarak sahip oldukları bir NFT ayarlamasına izin veren bir güncelleme sundu.

Mark Zuckerberg sizce de bu NFT’leri Instagram’a getirmek için geç kalmadı mı? Düşüncelerinizi yorumlar ve forum kısmında bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz