Oppo çok ilginç bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor

0
364 Okunma
Oppo cektikci uzayan bir telefon

Teknoloji devlerini farklı tasarımlarla görebiliyoruz. Katlanabilir ekranlı telefonlara başka bir açıyla bakmayı sağlayan TCL, üçe katlanabilen akıllı telefon tasarımıyla dikkat çekmişti. Şimdi ise Oppo tarafından ilginç bir hamle geldi. Şirket aldığı bir patent ile çektikçe uzayan bir telefon üzerinde çalışıyor gibi duruyor.

Oppo çektikçe uzayan bir telefon ile karşımıza çıkabilir

Farklı tasarımlar her zaman dikkat çekse de herkese ulaşamayabiliyor. Bunların en somut örneği katlanabilir ekranlı telefonlar. Bu telefonlar kullanılan malzeme gereği esnek yapıda olduğu için maliyet noktasında çok yüksek rakamlara ulaşılmasına neden oluyor, haliyle de fiyatları oldukça yüksek hale geliyor.

Oppo cektikci uzayan bir telefon
Kapalıyken telefonun tasarımı

Oppo da aldığı bir patent ile farklı bir telefon üzerinde çalıştığını kanıtlıyor. Oppo’nun bu yeni aldığı patentte akıllı telefonun ekranı uzayabiliyor. Normalde kare bir yapıda olan telefonun, ekranı uzatıldığında yüzde 40 oranında büyüyor. Bu ise oldukça yüksek bir oran. Söz konusu patentin hali hazırda ürün haline gelip gelmeyeceği bilinmiyor ancak yine de ilginç bir tasarım olacağını düşündürüyor.

Oppo cektikci uzayan bir telefon

Telefon esasen Samsung’un Z Flip modelini hatırlatıyor. O da katlandığında kare oluyor ve dikey açılıyor, bu telefon da yukarıya doğru çekiliyor ve ekran hacmi artıyor. Bakalım ilerleyen dönemde bu tarz bir telefon görebilecek miyiz yoksa şu anlık patent olarak mı kalacak?

Samsung üç farklı katlanabilir telefon çıkarabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz