Pfizer-BioNTech aşısının çocuklar üzerindeki etkisi açıklandı

0
156 Okunma

Pfizer-BioNTech’in Covid-19’a karşı geliştirdiği aşının 12-15 yaş aralığında çocuklarda yüzde 100 etkili olduğu açıklandı. İşte detaylar:

Aşılama gelecek okul döneminden önce başlayabilir

Almanya merkezli BioNTech ile ABD merkezli Pfizer‘in geliştirdiği Covid-19 aşısının; 12 – 15 yaş arasındaki 2 bin 260 gönüllü çocukla yapılan klinik denemelerde, semptomik vakalara karşı yüzde 100 etkili olduğu açıklandı. Sonuçlara göre, çocukların gelecek okul yılından önce aşılanabileceği belirtiliyor.

Ayrıca çocuklarda yapılan klinik denemelerde hiçbir ciddi yan etki görülmediğini açıkladı. Aşının ABD’deki çocuklarda kullanılmasına onay çıkarsa, gelecek eğitim yılından önce yapılmasıyla ilkin ortaokul ve lise, ardından ilkokul öğrencilerinin okullarında toplu ve yüz yüze eğitime geri dönebileceğini öngörülüyor. Pfizer CEO’su Albert Bourla:

“Aşımızın daha genç popülasyonlarda kullanım yetkisini genişletme aciliyetini paylaşıyoruz ve 12 ila 15 yaş arasındaki ergenlerin klinik araştırma verileriyle teşvik ediliyoruz. Bu verileri önümüzdeki haftalarda Acil Kullanım İznimizde önerilen bir değişiklik olarak FDA’ya ve önümüzdeki okul yılının başlangıcından önce bu yaş grubunu aşılamaya başlama umuduyla dünyadaki diğer düzenleyicilere sunmayı planlıyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz