Pfizer uyardı: Sahte aşıya dikkat!

0
125 Okunma

ABD merkezli bir ilaç şirketi olan Pfizer, Polonya ve Meksika’da sahte Covid-19 aşıları tespit ettiğini açıkladı. Pfizer Güvenlik Başkanı Lev Kubiak konu ile ilgili açıklamada bulundu. İşte detaylar:

80 kişiye sahte Covid-19 aşısı yapıldı

Wall Street Journal’da yer alan haberde, Meksika’da bir klinikte dozu 1000 dolardan yaklaşık 80 kişiye sahte aşı yapıldığı, içinde sadece arıtılmış su bulunan aşı şişelerinin piknik soğutucusunda saklanırken ele geçirildiği bildirildi. Nuevo Leon eyaleti sağlık bakanı sahte aşı yaptıranların henüz zarar görmediğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan şirket, “Bu tür bir ortamda, e-ticaretin kolaylığı, rahatlığı ve internetin sağladığı anonimliğin, aşılarla ilgili dolandırıcılık, sahtecilik ve diğer yasadışı faaliyetlerin yaygınlığı ile beslendiğinin farkındayız” dedi. Pfizer Güvenlik Başkanı Lev Kubiak ise, piyasaya sahte aşı sürümünün daha da kötüye gidebileceği uyarısında bulunarak “Şu anda tüketiciler aşı temini için çaresizler ve bu nedenle kolayca kandırılıyorlar.” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz