Pinterest tüm zayıflama reklamlarını yasaklıyor

0
109 Okunma
pinterest

Sosyal medya platformları arasında farklı bir yere sahip olan Pinterest bugün yeni bir yasakla gündeme geldi. Zayıflama reklamlarını platformundan tamamen yasaklayan şirket, ilgili tüm video be içerikleri yasakladığını duyurdu. İlaç veya diyet gibi listelerin yanı sıra liposuction gibi vücuda uygulanan yöntemler ile ilgili içerikler de yasak. İşte detaylar

Pinterest kilo vermeyi savunan içerikleri yasakladı

Pinterest Shop ırkçılık karşıtlığı

Pinterest, Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği‘nin desteğiyle güncellenen politikayı geliştirdi. Mart ayında açıklanan rapora göre geçtiğimiz yıla oranla %41 artan çağrı hattı aramaları, yeme bozukluğunun birçok insan üzerinde etkili olduğunu gösteriyor.  Bu konuda değişikliğe gitmek isteyen Pinterest; bundan sonraki süreçte kullanıcıları yeme bozuklukları ile ilgili aramalarda NEDA’ya yönlendirecek.

Yeni yasak kapsamında; iştah kesici ve kilo verdiren haplar, liposuction ve yağ yakma işlemleri öneren görseller, BMI endeksli reklamlar, vücut tipleri ile ilgili içerikler, bedene uygulanan zayıflama yöntemleri içerikleri tamamen yasaklandı. Bunun yanı sıra platformda Fitness ürünleri ve sağlıklı beslenme ile alakalı herhangi bir yasak bulunmuyor. Fakat bu konuda da bir filtreleme mevcut. Eğer araçları kullanarak kilo vermeye odaklı içerikler düzenleniyorsa şirket bu görselleri de yasaklıyor.

TikTok milyonlarca hesabı sildi

Pinterest attığı adımla tüm kilo verme reklamlarını yasaklayan ilk büyük platform olduğunu iddia ediyor. Öncülük ettiği bu olayda diğer platformları da benzer şekilde yasaklar yapmaya çağırıyor. Benzer çalışmalar sürdüren sosyal medya platformlarının bu konudaki adımları hakkında ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz