Play Store’dan yanıltıcı uygulamalara son verecek adım

0
103 Okunma
Google play store

Google, kendi bünyesindeki uygulamaların ye aldığı Play Store için çeşitli düzenlemeler yapıyor. Geçtiğimiz aylarda yanıltıcı uygulamaları engellemek ve daha anlaşılır bir görünüme kavuşmak için yeni bir kuralın duyurusunu yapmıştı. 29 Eylül itibari ile artık Play Store‘da yeni bir dönem başlayacak. İşte detaylar

Yeni Play Store ile uygulamaların  kullanıcılar üzerindeki etkisi azalacak

Herhangi bir uygulama arrayışına girdiğiniz zaman eğer belli bire firma aramıyorsanız birden fazla seçenek ile karşılaşabiliyorsunuz. Uygulama üreticilerin başvurduğu ve kullanıcılar yönlendirmeyi hedefleyen; “En iyi oyun” “En çok tercih edilen uygulama” gibi ifadeler indirme listenizi etkileyebiliyor. Google bu durumun hem rekabet açısından hem de kullanıcılar açısından olumsuz etki yarattığını düşünerek çeşitli düzenlemeler getireceğini duyurmuştu. Nihayet konu hakkındaki kurallar kesinleşti. 29 Eylül itibari ile artık Play Store tarafında yeni bir dönem başlıyor. Tarih itibari ile geliştiricilere ait uygulamalarda isim ve logo değişikliklerine gidilecek. Bundan sonra uygulamalar için karmaşık logolar ve yönlendirici ifadeler yer almayacak. Bu sayede kullanıcılar daha iyi uygulamalara erişebilecek. Aynı zamanda geliştiricilerde daha adaletli bir rekabet ortamında mücadele edecek. 29 Eylül tarihinde başlayacak olan bu yeni dönem sonrası farklı yeni kuralların gelmesi de bekleniyor.

Google güvenlik tarafında da hamleler yapıyor.

Bir süre önce Apple tarafından ortaya çıkarılan güvenlik önlemleri artık Google tarafında da etkili olacak. Yeni güvenlik önlemleri kapsamında artık uygulamaların hangi verilerimizi topladığını görmek mümkün. Detaylar öğrenmek için buraya tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz