Robot köpek tek başına Kanada sokaklarında!

0
425 Okunma
robot köpek, boston dynamics

Kanada sokaklarında bir kişi robot köpeği tek başına gezerken gördü ve bu görüntüleri kayıt altına aldı. Robot köpeği gören kişi videoyu  Twitter’da paylaştı ve ardından hem olumsuz hem de olumsuz yönde eleştiriler geldi. Boston Dynamics ise robot köpek ile ilgili açıklama yaptı.

Robot köpek tek başına akşam yürüyüşünde

Boston Dynamics’in robot köpeği geçtiğimiz günlerde Kanada Ontario’da bir kişi tarafından sokakta tek başına gezerken görüldü. Sokakta robot köpekle karşılaşan kişi kayda aldığı görüntüleri ”Bakın sokakta kimi gördüm?” mesajıyla Twitter üzerinden paylaştı.

https://twitter.com/bIoodtear/status/1309325280146788352?s=20

Twitter’da oldukça yüksek etkileşim alan video için bazı kullanıcılar çok korkunç bir olay olduğunu belirten mesajlar yazdı. Video bu kadar yüksek etkileşime ulaşınca robot köpek ile ilgili Boston Dynamics daha fazla sessiz kalamadı ve açıklama yaptı. Şirket robotun, rutin hareketlilik testleri yapan bir işleyiciyle akşam yürüyüşü yaptığını ve  operatörün robot köpeği uzaktan kumanda ile takip ettiğini açıkladı.

Boston Dynamics ne zaman kuruldu?

Şirket, 1992 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü‘nde test/deney çalışmaları yapan Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi üyesi Marc Raibert ve diğer çalışma arkadaşları tarafından enstitüden bağımsız olarak kurulan bir mühendislik, yapay zekâ ve robotik tasarım şirketi.

Cannes Film Festivali’nde Türk öğrenci ödül aldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz