Robotik aynaların güneş ile muhteşem dansı

0
236 Okunma
Robotik aynalar

Teknolojinin doğadan esinlendiğine çoğu zaman şahitlik ediyoruz. Bu duruma en güzel örneklerden birisi ayçiçeğinden esinlenen robotik aynalar oldu. Seul merkezli sanat stüdyosu Kimchi ve Chips‘ten Halo, 99 robotik ayna ile tıpkı bir ayçiçeği gibi güneşi takip eden fıskiye sistemi kurdu.

Kablosuz saç kurutma makinesi Fondre!

Doğa ve teknoloji uyumu Robotik aynalar ile karşımıza çıkıyor

Tasarımsal açısından sanatsal duyguları doyuran fıskiye sistemi, güneşi izleyen 99 robotik aynalar sisteminden oluşuyor. Oldukça yaratıcı duran bu fikri video olarak izlemek bile oldukça keyifli. 15 metre uzunluğunda bir pist ve kuleler arasında konumlandırılmış robotik aynalar, güneş ışığıyla beraber şekil alarak sudan bir sis oluşmasına neden oluyor.

Farklı renklerin ve desenlerin çıktığını da gördüğünüz sistem, daireler oluşmasına neden oluyor. Söz konusu robotik aynalar sistemi ise oldukça güzel bir amaç için oluşturuldu. İngiltere ve Kore Sanat Konseyi tarafından güneş enerjisinin gücüne dikkat çeken sanat projesi, havada asılı bir enerji oluşturmak için 40 kilovatlık bir güneş ışığı enerjisi kullanıyor.

Güneşin ilk ışıklarının ufukta görünmesiyle ortaya çıkan manzara, rüzgar, su ve robotik aynaların birleşmesiyle beraber ahenkli bir gösteri sunuyor. Doğa ve teknoloji arasındaki bağı kuvvetlendiren proje, doğal ışık ile nasıl serbest çalışılabileceğini de gösteriyor.

Ayrıca 99 sayısının seçilmesinin de bir nedeni var. Kimchi ve Chips, “Doksan dokuz, üç boyutlu simetrilerle dolu bir sayıdır, ancak aynı zamanda eksik olmasıyla da kendince bir gerilime sahiptir” diyerek ekliyor, “Kendisi 99 yansıma artı doğrudan güneş tarafından aydınlatılıyor ve bu nedenle 100 güneşin gücü ile aydınlatılıyor.” diyor.

Dezeen‘den paylaşılan videoyu izlemek isterseniz aşağıdan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz