Samsung ‘Space Selfie’ uydusu beklenmedik yere düştü

0
330 Okunma
Samsung uzay selfie balonu

Geçen günlerde ‘Space Selfie‘ kampanyası kapsamında Samsung uzaya bir uydu yolladı. Bu uydunun içinde ise bir adet Samsung akıllı telefon ve Cara Delevingne selfie’si bulunuyordu. Doğru duydunuz, ünlü oyuncu ve model Cara Delevingne ile anlaşma yapan Samsung Galaxy S10 5G destekli akıllı telefonu uzaya yolladı.

Samsung space selfie balonu

Samsung Space Selfie projesi ses getiriyor

Geçenlerde de Elon Musk uzay projesi kapsamında Tesla’nın spor bir otomobilini uzaya yollamış, uzayı David Bowie müzik listesiyle canlandırmıştı. Samsung da 31 Ekim’e kadar sürmesi planlanan Samsung Space Selfie projesi kapsamında, uydu balonunun tahmin edilenden önce Dünya’ya geldiğini açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Bugün erken saatlerde Samsung Avrupa’nın SpaceSelfie balonu dünyaya geri geldi” denildi, açıklamanın devamında ise, “Balonun ABD’de inmesi planlanan bu iniş sırasında, hava koşulları, seçilmiş bir kırsal alanda erken yumuşak iniş sağlandı. Yaralanma olmadı ve balon daha sonra geri alındı. Bunun neden olabileceği rahatsızlıktan dolayı üzgünüz.

Samsung Avrupa sözcüsü, hava durumunun beklenenden farklı olmasıyla planlanan inişin değiştiğini aktardı.

Samsung space selfie balonu

Ancak açıklama bu şekilde olmasına rağmen, Samsung balonunun düştüğü mülkün sahibi çift, korktuklarını ve ne olduğunu anlamadıklarını Facebook üzerinden paylaştı. Parçalanan aracın içinden Samsung akıllı telefonun çıktığını, ve alüminyum folyo ile birlikte bir de güneş panelleri olduğu söylendi. İlginç olayın ardından gelen Samsung açıklaması, bu projenin devam edebileceğine işaret ediyor.

Samsung ‘İnterneti Tadında Kullan’ dedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz