Sanal gerçeklik ile değişecek alışveriş deneyimi

0
462 Okunma
sanal gerçeklik

Sanal gerçeklik oyunlardan gerçek hayata taşınmasıyla oldukça ilginç bir hal almaya başladı. London College of Fashion, karma gerçekliği kullanarak, sanal olarak kıyafet denemeye imkan tanıyan bir proje geliştiriyor. Kıyafetleri giymeye yarayan bu teknoloji, çevrim içi alışveriş alışkanlıklarını nasıl değiştireceği üzerine odaklanan bir araştırmaya işaret ediyor.

İnternetin yeni eğlencesi: Fotoğraf filtreleri

Bildiğiniz gibi alışveriş alışkanlıkları eskisi gibi değil. Oldukça değişen bu deneyim, önce alışverişin internete taşınmasıyla başladı. Çevrim içi alışveriş tecrübesi artıkça, mobil çevrim içi alışveriş kendisini gösterdi ve şu an gelinen durumda, artık alışveriş yapmak için ne mağazaya gitmeniz gerekiyor ne de uzaktan beğendiğiniz kıyafetin size yakışıp yakışmayacağını tahmin etmeniz. Artık almak isteğiniz kıyafetleri çevrim içi ortamda, deneyerek alabiliyorsunuz.

sanal gerçeklik alışveriş deneyimi

Bu durumda beğendiğiniz bir kıyafetin üzerinizde nasıl durduğunu da görmüş oluyorsunuz. London College of Fashion geliştirilen bir akıllı telefon uygulaması sayesinde, kullanıcının üzerinde seçilen kıyafetin nasıl görüneceğini görmelerine imkan veriyor.

Sanal gerçeklik teknolojisi çevrim içi alışveriş deneyimini geliştiriyor

Kullanıcının detaylı bir sanal avatarını oluşturan bu uygulama, denenecek kıyafeti oluşturulan karaktere yani sizin sanal bir modelinize giydiriyor. Böylelikle tarzınızda bir değişiklik yapmak istiyorsanız öncesinde size yakışıp yakışmayacağını tecrübe edebiliyorsunuz.

Sanal mankenlerin ve defilelerin ardından çevrim içi sanal bir kıyafet deneme tecrübesi pek de sürpriz oldu diyemeyiz. Gelişen sanal gerçeklik teknolojileri insanların farklı tecrübeler edinmesini sağlıyor. Böylelikle kendesini moda sektöründe hissettiren sanal gerçeklik, ilerleyen günlerde alışveriş yapış biçimimizi oldukça değiştirecek gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz