Üstün yetenekleriyle termal kameralı akıllı saat

0
559 Okunma
akıllı saat

Akıllı saat teknolojisi her geçen gün genişlettiği alternatiflerle beraber birçok markadan uygundan pahalı fiyat aralığına sahip birçok model karşımıza çıkıyor. Teknoloji devlerinin yarattığı akıllı saat tasarımlarının yanında bir de tasarımcıların yarattığı akıllı saat konseptleri bulunuyor. Bunlardan birisi olan termal kameralı akıllı saat, geleneksel termal görüntüleme deneyimini geliştirmeyi sağlıyor.

akıllı saat

Kikang Kim, tarafından tasarlanan akıllı saat, itfaiyecileri hedefine alıyor. Uzun zamandan beri itfaiyeciler insanların hayatlarını kurtarmak için termal görüntüleme kameraları kullanıyor. Bunu bilerek yola çıkan Kim, termal kameralı akıllı saati bu meslek grubu için geliştirerek karşımıza çıkıyor.

akıllı saat

Termal kameralı akıllı saat insanların hayatını kurtarmada önemli bir yardımcı olabilir

Normalde itfaiyecilerin kullandığı termal kameraların çekim kalitesi oldukça düşük olduğu için verimlilik düşük oluyor. Ancak Kim, yüksek çözünürlüklü geliştirdiği termal kamerayı akıllı saatlere entegre ederek, çekim kabiliyetini artırarak el hareketlerinin algılanmasını da geliştirilmeyi sağlıyor. Bu fikirden yola çıkan PDF Haus ekibi ve Kikang Kim, metalik sağlam bir yüzeye sahip, şık ve kullanışlı bir akıllı saat geliştirdi.

akıllı saat

Akıllı saatte bulunan termal kameranın çalışma prensibi ise herhangi bir yangın anında akıllı saat kamerasının o yöne doğrultulması, hepsi bu. Sonrasında yangın olan bölgede insanın olup olmadığını ortaya çıkartan kamera, ergonomik tasarımıyla da kolay bir kullanım sunuyor.

akıllı saat

Hem şık, hem ihtiyaç odaklı hem de kullanımı kolay olarak tasarlanan bu akıllı saat, piyasaya sürülürse oldukça yararlı olabilir. Hedef odaklı çalışan tasarım ekibi, projeyi henüz gerçek hayata geçirmedi.

Michael Kors yeni akıllı saatleriyle IFA’da

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz