Sesten kalp yetmezliği teşhisi koyan mobil uygulama

0
341 Okunma
Kalp yetmezligi teshisi koyan mobil uygulama-01

Mobil uygulamalar gerçekten de önemli ölçüde ilerlemiş durumda. Hal böyle olunca da neredeyse birçok ihtiyacı karşılayan mobil uygulamalar ile karşılaşmak mümkün. Bu uygulamalara yeni bir tanesi eklendi. Kullanıcının sesinden kalp yetmezliğini tespit etmek için tasarlanmış akıllı telefon uygulaması oldukça iyi görünüyor.

Kalp yetmezliği teşhisi koyan mobil uygulama

Corona virüsü salgının en çok etkilediği organlardan birisi olan kalp, buna bağlı olarak kalp yetmezliği birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu sebeple bir mobil uygulamayla sesten kalp yetmezliğini teşhis edebilen mobil uygulama dikkat çekiyor.

Kalp yetmezliğinin en yaygın belirtisi, belki de biraz şaşırtıcı bir şekilde, akciğerlerde biriken sıvı nedeniyle nefes darlığıdır. Potansiyel olarak hayat kurtaran bir uygulama, akılda kalp yetmezliği ile ilişkili akciğer tıkanıklığı yaşayıp yaşamadıklarını görmek için kullanıcının sesini analiz ettiği için bu düşünceyle geliştirildi.

Kalp yetmezligi teshisi koyan mobil uygulama-01

İsrail merkezli bir şirket Cordio Medical tarafından geliştirilen kalp yetmezliği teşhisi koyan mobil uygulama Cordio HearO, uzmanlar tarafından da kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Uygulama geliştirilirken araştırmaya akut kalp yetmezliği ve akciğer tıkanıklığı ile hastaneye başvuran 40 hasta dahil edildi. Bu hastalardan beş sözlü cümle kaydedildi ardından hastalık durumları değiştikten sonra da yeniden sesleri kaydedildi.

Daha sonra araştırmaya katılan hastaların her gün, yeni ses kayıtları yapıldı. Mobil uygulama hastaların ciğerlerinde sıvı birikmeye başladığını tespit ederse, hastaların doktorlarını bilgilendiren bir mesaj atıyor. Konu hakkında çalışmalar hala sürüyor olsa da araştırmacılar söz konusu uygulamadan oldukça ümitli.

Cordio HearO’nun kalp yetmezliği riski altındaki hastalara, kendi evlerinde hala sağlıklıyken onları yönlendirmek ve hastalığın ilerlemesini engellemek için geliştirildi.

Sağlık Bakanlığından Covid-19 için yeni mobil uygulama!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz