Snapchat ebeveyn kontrolü seçeneği geliyor!

0
211 Okunma

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat ailelerin çocuklarını takip etmesine olanak verecek, yeni bir güncelleme ile geliyor. Ebeveynlerin uygulamada gençlerinin kimlerle arkadaş olduğunu, son yedi gün içinde kimlerle mesajlaştıklarını ve daha fazlasını görmelerini sağlayacak “Aile Merkezi” adlı yeni bir ebeveyn kontrolü özelliğini tanıtmaya hazırlanıyor. Paylaşılan Snapchat’in yakında çıkacak olan Aile Merkezi’nin yeni ekran görüntülerine göre , yeni Aile Merkezi özelliği, ebeveynlerin uygulamada gençlerinin kimlerle arkadaş olduğunu görmelerini sağlayacak.

Snapchat, Ukrayna’da Snap Map özelliğini devre dışı bıraktı

Snapchat ebeveyn kontrolüne izin veren “Aile Merkezi” uygulaması ile geliyor

Ebeveynler için daha yararlı olması beklenen yeni kontrol merkezi ile birlikte aileler arkadaş listelerini bile görüntüleyebilecek. Ayrıca, gençlerinin son yedi gün içinde kimlerle sohbet ettiğini de görebilecekler ancak bu konuşmaların içeriğini göremeyecekler. Çıkan ekran görüntüleri ayrıca, ebeveynlerin gerektiğinde istismar ve tacizi bildirmede gençlerine yardımcı olabileceklerini de açıklıyor.

Ebeveyn kontrolü özelliği, ebeveynlerin gençlerini (veya gençlerini) izlemeye başlamak için yeni uygulama içi Aile Merkezine davet etmelerine izin vererek çalışır. Bu davetin alıcısı, daveti kabul etme veya reddetme seçeneğine sahipler. Bu yüzden kontrol altında olup olmamak bir nevi gençlerin tercihinde.

Gençlerin mahremiyetine saygı gösterdiğini iddia eden Snapchat için,, ergenleri içeren ebeveyn denetimlerine uygun bir yaklaşımdır. Ebeveynlerin gençlerini gizlice gözetlemelerine izin vermek yerine, ebeveyn ve çocuğun, kendi evleri için uygun bir dizi kuralı kabul ettikleri yerde ebeveyn izleme hakkında bir konuşma yapmalarına olanak sağladığını söyleyebiliriz.

Benzer bir kontrol sistemi getiren TikTok, yaşı küçük olan bireylerin aramayı kullanıp kullanamayacağı ve eğer varsa kimlerin görüntüleyebileceği, yorum yapabileceği veya hesabın gizliliğini kontrol etmek için ebeveynlerin TikTok hesabını bir çocuğunkiyle eşleştirmesine olanak tanıyor.

Aynı şekilde Youtube ve Instagram’da ebeveyn kontrollerini gün geçtikçe sıklaştırıyor. Peki ya siz bu kontroller hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu tarz kontroller sizin için yeterli mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz