Snapchat, Ukrayna’da Snap Map özelliğini devre dışı bıraktı

0
253 Okunma
snapchat snap map özelliğini rusya da kapattı

Sosyal medya platformları arasında yer alan Snapchat; etkileşimi arttıran Snap Map özelliğini Ukrayna’da devre dışı bıraktı. Herkese açık fotoğrafların paylaşıldığı bu harita özelliğinin kapatılmasının önemli bir nedeni var. İşte ayrıntılar.

Snapchat, Ukrayna için güvenlik önlemi uyguluyor

snapchat harita

Platform herkese açık paylaşımlarda yararlanarak kurduğu harita özelliği ile etkileşimi arttırıyor. Bu haritaya bakarak yoğun bölgeleri ve snap arkadaşalarınızı bulabilirsiniz. Çok faydalı olan bu özellik, Ukrayna için askıya alındı. Henüz savaşın devam etmesi ve sivillerini zarar görmesini göz ardı etmeyen platform; Snap Map özelliğinin kötü niyetli kullanılmasını istemediğini ifade ediyor.

Samsung kararını verdi: Rusya satışları durduruldu

Bu özelliğin kapatılması ile artık Ukrayna da kullanıcılar belirli konumlarda kaç kişi bulunduğunu göremeyecek. “Güvenlik önlemi” kapsamında yapılan bu güncelleme; kötü niyetli kişilerin bu kullanmasına engel olacak. Bu konuda hassasiyetli davranan Snapchat; Snap Map özelliği ile Rusya’nın vatandaşları ya da gerçekleşen tahliyeleri izlemesine engel olacak.

Rusya-Ukrayna savaşının 10. gününe arasında kadın ve çocuklarında yer aldığı birçok ölüm yaşandı.  Ülkelerin baskılarının yanı sıra teknoloji devleri de savaşa hayır diyor. Google, Apple, Microsoft, Intel gibi birçok şirket; Rusya’yı durdurmak için çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Hala geri adım atmayan Rusya, savaş bittiğinde teknolojik sorunlar ile baş başa kalacak. Dün Ukrayna Devlet Başkan Yardımcısı Mykhailo Fedorov tarafından Samsung’a da açık bir çağrı yapıldı. Rusya da çok büyük payı olan şirketin tepki göstermesini beklediğini dile getiren Federov’un çağrısı yanıtsız kalmadı. Samsung belli ürünlerde satışını durdurdu. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz