Sosyal medya çekilişlerine soruşturma mı açılıyor?

0
184 Okunma
sosyal medya

Fenemonlerin aylık veya yılbaşı gibi özel sebepler ile düzenlediği sosyal medya çekilişleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü gözetimine takıldı. İzinsiz başlatılan çekilişler artık suç olarak kabul edilecek. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmaların gerekçesi, “Şans ve talih oyunları düzenlenme yetkisi kanun hükmünde kararnameyle Milli Piyango’ya verilmiştir.” maddesine dayanıyor.

Hangi sosyal medya çekilişler soruşturmaya tabi tutulacak?

sosyal medya

Fenomenlerin veya diğer sosyal medya kullanıcıların yaptığı çekilişler eğer Milli Piyango İdaresinin onayını taşımıyorsa soruşturmaya tabi tutulacak. Soruşturma kapmasında çekilişi yapan sayfa veya kişi hakkında 10 Milyon TL‘ye kadar idari para cezasının yanında 2 yıla kadar hapis cezası da uygulanabilecek. Emniyet tarafından düzenlenen fezlekede yer alan madde oldukça açık. Milli Piyango’ya ait kanun hükmünde kararnamede oyunları tertipleyenlerle ya da kanunu ihlal edenler ilgili cezalara tabi tutulabilecek. Fezleke emniyet tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Sosyal medya kullanıcı sayısı 4.14 milyarı aştı!

Soruşturmaya ilk tutulan fenomenler arasında Enes Batur, Yusuf Aktaş, Başak Karahan, Kemalcan Parlak, Cantuğ Özsoy, Pelin Baynazoğlu, Ahmet Sonuç, Taner Yeşildağ yer alıyor. Ceza almamak ve soruşturmalardan muaf olmak için çekiliş yapmak isteyen kişi ve sayfaların Milli Piyango’dan izin alması gerekiyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz