Apple’dan sonra Corona Virüs Starbucks’ı etkiliyor!

0
225 Okunma
Corona Virüs

Çin’de ortaya çıkan Corona Virüs birçok şirketi etkilemesinin ardından sevilen kahve zinciri Starbucks’ı da etkiliyor. Bildiğiniz gibi yakın zaman önce Apple da Çin’deki salgından dolayı, hem çalışanlarını uyarmıştı hem de yeni çıkartacağı iPhone SE 2 için erteleme kararı aldı.

Tesla, Corona virüs için kolları sıvıyor

Corona Virüs küresel anlamda ekonomiyi de etkiliyor

Aralık ayının sonlarına doğru yaşanan salgın sonucu Çin’in Wuhan kenti karantina aldına alındı. Bunun ardından dünyanın birçok açıdan önemli bir ambarı haline gelen Çin’deki işletmeler de etkilenmeye başladı. Başta teknoloji şirketlerinin olumsuz etkilendiği ve ardından da yapılacak etkinliklerin söz konusu Corona Virüs’ten etkilenmesi üzerine yetkililerden de  açıklama yapılıyor. Bu kapsamda Starbucks’ın da Çin’deki 2 bin mağazasını kapatması söz konusu.

Ancak elbette yalnızca popüler kahve zinciri Starbucks değil aynı zamanda KFC, Pizza Hot ve McDonald’s da Çin’deki işletmelerini kapatma kararı aldı. Bu hem küresel çaptaki şirketlerin gelirlerini hem de Çin’in ekonomik açıdan etkilenmesiyle sonuçlanacak gibi duruyor. Zira Facebook ve Alibaba gibi şirketler de çalışanlarına evden çalışması tavsiyesinde bulundu.

Virüsün şu an için Çin’de 132 kişiyi öldürdüğü ve yaklaşık 6 bin kişiyi etkilediği söyleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz