Spotify’da şarkı sözleri nasıl görüntülenir?

0
425 Okunma
spotify-da-sarki-sozleri-nasil-goruntulenir

Spotify, milyonlarca müzik sever için en popüler müzik akışı uygulamasıdır. Farklı dillerde yeni müzikler keşfetmenin yanı sıra, keşfettiğiniz yeni şarkıların sözlerini de öğrenmek istersiniz. Neyse ki, Spotify bunu görüntülemenizi kolaylaştırdı.

Spotify’da en sevdiğiniz şarkıların sözlerini bilgisayarda veya mobil cihazınızda nasıl görüntüleyeceğinizi göstereceğiz.

Özelliği kimler kullanabilir?

Spotify ve Musixmatch, kullanıcıların şarkıların sözlerini görüntülemesini mümkün kılmak için birlikte çalışır. Spotify, bu özelliği çeşitli platformlarda Spotify Ücretsiz ve Premium hesap kullanıcıları için kullanılabilir hale getirdi. Bu platformlar arasında Android, iOS, masaüstü, Android TV, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve üstü, Fire TV, Samsung’un TV’si, LG’nin webOS TV’leri, Roku akış çubukları, Sky ve Comcast için Spotify uygulaması yer alıyor.

spotify-da-sarki-sozleri-nasil-goruntulenir-1

Mobilde Spotify şarkı sözleri nasıl görüntülenir?

Spotify’ı çoğunlukla Android veya iPhone’unuzda kullanıyorsanız, en sevdiğiniz şarkıların sözlerini kolayca görüntüleyebilirsiniz. Ancak, telefonunuzun uygulamanın en son sürümünü çalıştırdığından emin olmanız gerekir, bu nedenle önce güncelleyin. Bundan sonra, şu adımları izleyin.

Adım 1 : Android veya iPhone’unuzda Spotify uygulamasını açın.

Adım 2 : Şarkı sözlerini görüntülemek istediğiniz şarkıyı bulun ve şarkı sayfasını açmak için alttaki ‘Şimdi Yürütülüyor‘ çubuğuna dokunun.

Adım 3 : Şarkı sayfasında, Şarkı Sözleri kartlarını getirmek için ekranın altından yukarıya doğru kaydırın.

Adım 4 : Bazı şarkılar, şarkı çalarken kelimeleri gerçek zamanlı olarak  vurgulayacaktır.

Adım 5 : Şarkının sözlerini tam olarak görmek istiyorsanız, genişletmek için karta dokunun. Şarkı sözlerini okumak için yukarı ve aşağı kaydırın. Diğer uygulamalarda arkadaşlarınızla paylaşmak için sağ alt köşedeki Paylaş düğmesine dokunun.

Adım 6 : Belirli bir satırı paylaşmak istiyorsanız, seçimi başlatmak için bir satıra dokunun. İstediğiniz kadar satır seçin. Bundan sonra, sağ alt köşedeki ‘Paylaş‘ düğmesine basın.

spotify-da-sarki-sozleri-nasil-goruntulenir-2

Adım 7 : Otomatik olarak küçük bir kart oluşturulacaktır. Varsayılan rengi değiştirmek için üzerine dokunun. Şimdi paylaşmak için alttaki uygulamalardan birini seçin.

Masaüstü veya web oynatıcısında şarkı sözleri nasıl görüntülenir?

Ayrıca, masaüstü için Spotify istemcisini veya tarayıcıda Spotify’ın Web Oynatıcısını kullanarak şarkı listenizi dinlerken şarkı sözlerini görüntüleyebilirsiniz. İşlem, aynı olmasa da, mobildeki ile oldukça benzer.

Adım 1 : Masaüstü için Spotify istemcisini açın ve bir şarkı çalın.

Adım 2 : Söz konusu şarkının sözleri mevcutsa, alttaki ‘Şimdi Yürütülüyor‘ çubuğunda küçük bir Mikrofon simgesi göreceksiniz. Üstüne tıklayın.

spotify-da-sarki-sozleri-nasil-goruntulenir-3

3. Adım : Sözleri ekranın üst kısmında görüntülemeye başlayabileceksiniz, ancak bu özellik burada biraz daha sınırlı. Mobil versiyonun aksine, şarkı sözlerinin tamamını görmeyi seçemezsiniz. Sadece şarkıyla birlikte görünmelerini beklemeniz gerekecek. Şarkı çalarken yukarı ve aşağı kaydıramıyorsunuz bile. Masaüstü istemcisinde veya web oynatıcısında yapamayacağınız başka bir şey de şarkı sözlerini sosyal medya uygulamaları aracılığıyla başkalarıyla paylaşmaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz