Spotify’da beraber müzik dinleme nasıl yapılır?

0
519 Okunma

Müzik dinlemek istediğimiz ilk an, elimiz telefonda Spotify uygulamasına gidiyor. Milyonlarca kullanıcısı olan bu platform, premium abonelik ücretleri ile birlikte kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunuyor. İçerisinde yer alan farklılıklarsa onu diğer uygulamalardan ayırıyor. Bu farklılıklardan biri de arkadaşlarınızla aranızda kilometreler dahi olsa da aynı anda müzik dinleme oluyor. Nasıl yapılacağını bilmiyor musunuz? İşte “Spotify’da beraber müzik dinleme nasıl yapılır?” detayları..

Spotify beraber müzik dinleme

Müzik dinlerken arkadaşımıza “sende dinle” diyerek bağlantı linki attığımız çok olmuştur. Ama aslında buna ihtiyaç duymadan beraber müzik dinleyebileceğiniz “grup oturumu” özelliği uygulamanın içerisinde yer alıyor. Peki beraber müzik dinleme nasıl yapılıyor? Adım adım Spotify’da beraber müzik dinleme.

spotify beraber müzik dinleme

  1. Spotify uygulamasını açın
  2. İstediğiniz herhangi şarkı veya podcasti açın.
  3. Ekranın alt tarafında bulunan ‘bilgisayar monitörüne ve hoparlöre’ benzeyen simgeye tıklayın.
  4. Uzaktan grup oturumu başlat kısmını seçin
  5. Arkadaşlarını davet et seçeneğine dokunun
  6. Grup oturumu başlattıktan sonra başka arkadaşlarını davet etmek istersen ekranın alt kısmındaki “+” simgesine dokunup istediğiniz kişiyi ekleyebilirsiniz.
  7. Paylaşım yöntemini de belirledikten sonra ‘Bağlantıyı kopyala’ seçeneğini belirleyerek arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

Bu kolay aşamalardan sonra artık dünyanın bir ucunda bile olsanız arkadaşınızla beraber müzik dinleyebilirsiniz. Peki oturumdan çıkmak istersek ne yapmamız gerekiyor? Bunun için:

  1. Ekranın alt tarafında bulunan ‘bilgisayar monitörüne ve hoparlöre’ benzeyen simgesine tekrar geliyoruz.
  2. Açılan sayfada Oturumdan ayrıl veya Oturumu sonlandır seçeneğine dokunuyoruz.

oturum sonlandırma

Spotify üzerinde beraber müzik veya podcast dinlemek işte bu kadar basit. Fakat bu özelliğin sadece premium kullanıcılar için açık olduğunu da belirtmek isterim. Peki bu özelliği daha önce biliyor muydunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz