Tek numarayla güvenli internet dönemi!

0
163 Okunma

BTK tarafından 2011 yılında ücretsiz hizmete sunulan Güvenli İnternet Hizmeti’ne artık tüm mobil operatörlerden “25 00” kısa numarasıyla ulaşılabilecek. Bu hizmet sayesinde kullanıcılar tek numarayla güvenli internet sahibi olacak ve olumsuz içeriklerle karşılaşmayacak.

Anadolu Ajansı’na göre çocukların cinsel istismarı, müstehcenlik, fuhuş, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı, terör, ırkçılık, kumar, nefret suçları, siber saldırı amaçlı paylaşım platformları gibi olumsuz içerikler arttı. Bunun sonucunda gelişmiş ülkelerde bu olumsuzlukların önlenmesine yönelik farkındalık oluştu.

Gelişmiş ülkelerde düzenleyici kurumlar birlikte çalışmalar yürütmeye başladı. Erişim sağlayıcılar, içerik ve yer sağlayıcıları, çocuk ve gençlerin zararlı içeriklerden korunmasını amaçlıyor.

tek-numarayla-guvenli-internet-donemi-2

Tek numarayla güvenli internet 2 profile sahip

Güvenli internet hizmeti, aile ve çocuk profili olmak üzere 2 profil şeklinde sunuluyor. Çocuk profili, internetteki risklerden en yüksek oranda korunmayı sağlarken, sadece çocukların girmesinde sakınca bulunmayan web sitelerine erişim bulunuyor.

Aile profilinde ise müstehcenlik, çocuk istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar gibi yasa dışı içerikler barındıran, dolandırıcılık yapılan, zararlı yazılımlar barındıran siteler ile Sağlık Bakanlığının sağlığa zararlı olduğunu açıkladığı ürünlerin yer aldığı siteler filtreleniyor. Bu profil kapsamında negatif yani zararlı içeriklerin bulunduğu sitelerin zararlarından vatandaşlar korunuyor. Bu profili tercih eden aboneler, talep ettikleri taktirde oyun, sohbet, sosyal medya site ve uygulamalarını da filtrelemeye dahil edebiliyor. Aile profilinin kapsamı çocuk profiline göre daha geniş kapsamlı bulunuyor.

Ücretsiz sunulan hizmete geçişi kolaylaştırmak amacıyla tüm mobil operatörlerden “25 00” kısa numarasıyla Güvenli İnternet Hizmeti kullanılabilecek.

Bu hizmeti tercih edenler, Google, Yandex, Yahoo, Bing ve Yaani arama motorlarında, web, resim ve video aramalarında olumsuz içeriklerle karşılaşmıyor.

iPhone 9 uygun fiyatıyla ortaya çıktı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz