Telegram yakında Premium planını başlatacak

0
133 Okunma

WhatsApp gizlilik sözleşmesi sebebi ile ünlenen Telegram uygulaması, çok yakında kullanıcılar için premium bir abonelik planı sunmayı planlıyor. İşte detaylar…

Telegram Premium abonelik getirebilir

Şu anda platform, mesaj gönderme ve alma, multimedya dosyalarını paylaşma, birden fazla platformda hesap kullanma veya bulutta sohbetleri ve medyayı yedekleme hizmetlerini sağlamak için kullanıcılarından herhangi bir ücret veya abonelik talep etmemektedir. Ancak, bilinen bir tersine mühendis Telegram Premium planının kanıtını bulduğu için bu dinamik değişebilir. 

Bilinen mobil geliştirici ve tersine mühendis Alessandro Paluzzi, 27 Mayıs 2022’de Twitter hesabı aracılığıyla bir ekran görüntüsü paylaştı. Ekran görüntüsü, Telegram‘ın yeni kullanıcılara gösterdiği açılış veya karşılama mesajını içeriyor. Ancak Telegram’ın şu anda gösterdiği mesajla, Telegram’ın kullanıcılar için premium bir plan üzerinde çalıştığını belirten ekran görüntüsünde bulunan mesaj arasında kayda değer bir fark var. 

telegram-yakinda-premium-planini-baslatacak-1

Şu anda, yeni kullanıcılar Telegram’a kaydolduklarında, “Telegram sonsuza kadar ücretsizdir. Reklam yok. Abonelik ücreti yok” mesajı gösteriliyor. Ancak Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde görülen mesajda “Telegram, sohbetler ve medya için ücretsiz sınırsız bulut depolama alanı sağlıyor” yazıyor. İkincisi, reklamsız bir deneyim veya abonelik ücreti hakkında hiçbir şey içermiyor.

Bu neyi gösterir? Yeni başlayanlar için, Telegram, kullanıcılar için bir premium abonelik planı başlattığında ve başlattığında, ödeme yapmayan müşterilere reklam göstermeye başlayabilir ve bu, daha sonra gelir kaynaklarından biri haline gelebilir. Ek olarak Paluzzi, Telegram’daki premium kullanıcıların adlarının yanında özel çıkartmalara ve tepkilere erişimin yanı sıra bir rozet alacaklarını da bildiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz