Ticaret Bakanlığı’ndan e-ticareti güvenli hale getirecek hamle

0
167 Okunma
E-ticaret

Ticaret Bakanlığı dün itibari ile hem küçük esnafı koruyacak hem de elektronik ticaretteki güvensizlerin önüne geçebilecek bir sistem kurulacağının müjdesini verdi. Elektronik Ticaretin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Merkezi Destek Sistemi adı verilen yeni sistem ile e-ticaret artık daha güvenli hale gelecek.

Pandemi alışveriş alışkanlıklarımızı değiştirdi

Elektronik Ticaretin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Merkezi Destek Sistemi neleri içeriyor?

Şikayetlerin artması üzerine geliştirilen bu sitem satılmakta olan güvensiz ve uygunsuz ürünlerin tespitini kolayca sağlayabilecek. İlgili satışları yapan siteler ile iletişime geçip, erişim engeli koyabilecek. Sistem sayesinde elektronik ticaret ortamında satılmaya başlanan her ürün hızlı tarama sisteminden geçecek. Tarama işlemi kendiliğinden ya da vatandaşın talebi üzerine de yapılabilecek.

E-ticaret

Kurulacak olan bu yeni sistemin 3 ana muhatabı bulunuyor. Bunlar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Ticaret Bakanlığı ve satış merkezleri. Bu muhataplar sayesinde ürünlerle ilgili sorunlar daha hızlı çözüme kavuşturulacak. Bu sayede satışa sunulan ürünler ile ilgili müşteri hakları daha doğru şekilde korunabilecek. Bakanlık yetkilileri, tespit amacıyla gerekli gördükleri durumlarda gizli satın alma yaparak da sisteme katkı sağlayabilecek. Uygunsuz içerik ile ilgili web sitelerine gönderilen uyarılar için 24 saat süre tanınacak. Süre dolmadan ürünü kaldıran siteler için problem olmayacak. Fakat uyarıya rağmen ürünü kaldırmayan sitler hakkında erişim engeli uygulanacak. Ayrıca düzenlemeye uymayan kişi veya siteler için idari para cezası da uygulanacak.

Özellikle kadınların sıklıkla kullandığı e-ticaret sistemine getirilen bu yenilikler alışverişteki güvenliğimizi arttıracak nitelikte. Artık web siteler üzerinden veya küçük esnafların kurduğu sitelerden alışveriş yapmak daha kolay e güvenli hale gelecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz