TikTok için yeni trend alarmı: Amber Heard

0
199 Okunma

Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki karalama davası Nisan ayında başladığından beri, etrafında belirli bir tür stan kültürü oluştu. Depp, The Washington Post için “aile içi istismarı temsil eden bir halk figürü” olmakla ilgili yazdığı bir makalenin itibarına ve kariyerine zarar verdiğini iddia ederek Heard’a 50 milyon dolarlık dava açtı. Dava sosyal medyada büyük ilgi toplarken, yeni akımlarında oluşmasına yol açtı.

Instagram, TikTok’un bir özelliğini daha getiriyor

TikTok yeni akımı Amber Heard duruşma görüntüleri oldu

Depp iddiaları yalanladı ve duruşmadaki jüri de Heard’den bir karşı dava düşünüyor. Dava sonuçlandırılırken, mahkeme salonundan görüntüler sosyal medyada , özellikle de kullanıcıların verilen ifadeyi yeniden canlandırdığı veya başka bir şekilde alay ettiği TikTok’ta viral hale geldi.

Kedi sarı bir peruk takıyor. Çerçevenin alt köşesinden, işaret parmağına bağlı küçük plastik bir el gelip turuncu kedinin bıyıklı burnunu kaydırıyor. Video daha sonra siyah peruk ve bandana takan aynı kediye kesiliyor; eşlik eden seslendirme, “Yatak odasından çıkıyordum. Yüzüme bir tokat attı ve ben de ‘Johnny, bana vurdun’ dedim” sözlerini konu alıyor.

Amber Heard tarafından yayınlanan makalede Johnny Depp’in ismi geçmemesine rağmen açılan davadan alınan görüntüler sosyal medyada viral haline gelirken. Kullanıcılar Heard’e benzeyen makyajlar ve kombinler yaparak, bu konuyla ilgili kara mizah içerikler üremetmeye başladı. Popüler uygulama TikTok sayesinde yeni bir akım haline dönüşen Amber Heard ile ilgili videoların kaldırılmasıyla ilgili başvuru çoktan gerçekleştirildi.

Ancak bu vakayı özellikle yeniden canlandırma ve tepki videoları için yem olarak kullanmak, belki de daha büyük bir konu ve ağır basan düzinelerce ses yerine tek bir kişiyi, tek bir durumu hedef aldığı için özellikle korkunç görünüyor. alay Heard’a yöneltilmiş gibi görünüyor, hem Heard hem de Depp bu durumda kendilerine ve yaşamlarına zarar verdiklerini iddia ediyorlar.

Duruşmadaki görüntülerin sosyal medyaya atılanların çoğu, Depp’in destekçilerinin aktörün adil bir şekilde sarsılmasını istemesinden ve bu nedenle Heard’i itibarsızlaştırmaya çalışmasından kaynaklandı. Ancak Cut’ın yazdığı gibi , “kanıtlar mahkemede ne kadar kötü görünürse görünsün, sosyal medya farklı bir hikaye anlatıyor”, Instagram meme’leri ve YouTube yorumları, Depp’i bir kurban olarak ve Heard’i şov yapan bir aktör olarak çerçevelemeye niyetli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz